NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Sosesc procesoarele AMD Liano

Noile procesoare AMD Liano vor sosi în câteva săptămâni în magazine, mai întâi în laptopuri, iar după aceea și placi de baza pentru calculatoare desktop și all-in-one vor fi disponibile. 


AMD și-a ales un slogan cu înțeles foarte precis și adevarat: "AMD, Smarter Choice". Din păcate aceasta frază nu înseamnă că procesoarele AMD sunt mai rapide ca cele făcute de Intel, ci se referă la eficienta lor. Cum se vede în tabelul următor, AMD a reușit sa integreze 4 nuclee de procesor și 400 procesoare stream (pentru grafică) într-un singur cip fără a depăși consumul total de 45W. 


Performanța acestor procesoare este undeva la 70% față de platforma Intel Sandy Bridge, dar viteza cipului grafic integrat depășește cu mult performanța 3D al cipului Intel HD Graphics 3000. La o demonstrație publica cei de la AMD au rulat teste 3DMark06 cu un procesor desktop A8-3850 overclockat la 3.7GHz, cipul grafic la 870MHz iar controlerul de memorie la 2320MHz. Au obținut un scor impresionant de 10,492 puncte, comparabil cu plăcile video "mobile" AMD și nVidia de top. Vezi lista cu performanta plăcilor video de laptop. Este de așteptat ca procesoarele Liano de laptop să aibă performanță mai redusă, dar totuși un scor de circa 5697 puncte 3DMark nu este deloc rău. Mai trebuie menționat și faptul că aceste procesoare grafice integrate pot fi cuplate cu plăci video de performanta înaltă în mod Hybrid Crossfire. Asta înseamnă că procesoarele AMD Liano sunt potrivite și pentru laptopuri/desktopuri concepute să ruleze jocuri 3D în detaliu mediu spre înalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu