NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Tableta Acer cu procesor AMD Z-01

Procesoarele AMD Fusion nu sunt foarte rapide și nici eficiente, dar au o arhitectură foarte echilibrată. Modelul AMD Z-01 este o versiune mai eficientă al procesorului AMD C-50. Are 2 nuclee pe frecventa de 1GHz și un procesor grafic AMD Radeon 6250 cu 80 procesoare stream la 276MHz, toate astea fără a depăși consumul total de 5.9W.
Performanța acestui procesor dual core nu este mai mare ca oricărui procesor Intel Atom, însă cipul grafic integrat are o performantă 3D foarte impresionantă, similară cu soluția nVidia ION2 (care nu este integrat, ci este un cip separat de procesor). Intel are deja un plan de a combate aceste procesoare, destul de umilitor pentru brandul Intel, deoarece va folosi procesoare grafice integrate de la un alt producător. Numele cipului grafic este PowerVR, folosit în telefoane mobile și tablete, majoritatea cu procesoare ARM.
Aceste tablete ACER cu procesoare AMD APU vor sosi în câteva luni, împreuna cu modele de la alți producători (ex: MSI). Cauza întârzierii este fabrica AMD, care deocamdată nu poate scoate destule procesoare APU, fiindcă cererea este cu mult peste așteptările inițiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu