NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

AMD Liano sau Athlon II X4?

Se pare ca AMD nu poate renunta la vanzarea procesoarelor partial defecte in viitorul apropriat. Procesoarele A6 si A8 cu un nucleu defect se vor vinde sub numele A6-3500. Acest model va costa in jur de 95$ si va avea trei nuclee pe frecventa 2.1GHz (2.4GHz cu TurboCore 2.0), consum maxim de 65W si procesor grafic integrat Radeon 6530D cu 320 procesoare stream la 443MHz.


Procesorul grafic integrat reprezinta o mare bucata din procesorul tip APU, deci sunt sanse mari ca un defect fatal sa apara aici. Ca urmare procesoarele cu cip grafic defect nu pot fi vandute ca si unitati APU, deoarece doar partea de procesor funtioneaza. Astfel AMD e obligat sa pastreze brand-ul Athlon si pe pentru socketul nou FM1. Deocamdata un singur model este anuntat fara procesor grafic: AMD Athlon II X4 631, cu patru nuclee pe 2.6GHz, 4x1MB L2 cache si TDP de 100W. Pretul va fi in jur de 79$, deci o optiune buna pentru jucatorii cu buget redus. Singura limitare importanta al acestui cip este lipsa tehnologiei de Dual Graphics, adica porturile video de pe placa de baza vor fi complet inactive, deci este necesara intalarea unei placi video PCI-Express 16X.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu