NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Prima placa AMD Radeon 7750 low profile

Cei de la PowerColor au reusit sa reduca dimensiunile unei placi extrem de eficiente, pana la punctul in care incape in aproape orice calculator mic cu un slot liber. Ca performanta, placa este mai rapida ca predecesul sau Radeon 6670, iar consumul de energie este undeva in jur de 55W in loc de 62W. Defapt consumul de energie reprezinta singurul obstacol care poate apare cand incercam sa instalam placa intr-un calculator mic.

Trebuie stiut ca multe calculatoare SFF, USFF (Small Form Factor si Ultra Small Form Factor) dar si de dimensiuni medii, vin cu placi de baza care ofera maxim 35W slotului PCI-Express 16X low profile, in loc de 75W. In asemenea situatii placa AMD Radeon 7750 nu va porni si cel mai probabil va afisa un mesaj de eroare legat de sursa (ex: please connect additional power cable to the VGA card).

Un alt posibil neajuns al acestei placi video este solutia de racire, care este pe baza de ventilator, din motive evidente, legate de consum de energie. Cei care au straduit sa-si construiasca un mini calculator foarte silentios probabil vor fi dezamagiti, cand ventilatorul mic atinge turatia maxima (la full load binenteles, in jocuri de exemplu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu