NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Smart TV - cel mai practic calculator pentru acasa?

Televizoarele smart nu au la baza nicio tehnologie noua, ci doar o combinatie absolut practica al tehnologiilor destul de vechi. Ecranul urias insotit de un procesor multimedia si suport pentru Slot CI+, USB, LAN, WI-fi ...etc. alcatuiesc un aparat unic pentru acasa, capabil sa satisfaca nevoile de calcul al unui utilizator obisnuit.

In poza de mai sus este un televizor destept mai simplu, cu programe preinstalate (poate fi adaugat un numar limitat de aplicatii), insa in viitor cu siguranta vor aparea modele cu sisteme de operare populare (ca Windows, Ubuntu, IOS, Android ...etc.), care vor rula toate programele si jocurile disponibile pentru PC.

Aceste televizoare deocamdata au un singur indicator imbatabil: consumul redus. Modelele cu 22" diagonala consuma in jur de 30W (ca un laptop mic si lent), iar modelele mai mari cu diagonala 26"-42" necesita intre 50-70W (ca un laptop cu performanta medie). Aceste cifre absolut mici sunt posibile cu ajutorul tehnologiilor imbunatatite LCD, TFT si becurile ultra-eficiente LED pentru iluminarea panoului. Procesorul multimedia din aparat la fel consuma foarte putin, in jur de 5W maxim (ca un smartphone sau tableta).

Majoritatea televizoarelor Smart pot fi utilizate cu kituri de tastatura + mouse wireless, deci navigarea pe WEB si aplicatiile de tip office pot fi utilizate la fel de usor ca pe un calculator desktop/laptop. Un alt avantaj major al televizoarelor smart este diagonala ecranului, ce permite s-o folosesti 8-16 ore/zi, deoarece te poti uita la el de la distanta mai mare, afectand mai putin ochii. La un ecran de calculator obisnuit te uiti de la 50-60cm distanta, ceea ce te oboseste dupa 4-6 ore deobicei.

Pentru mai multe informatii uita-te la clipul urmator si vezi oferta Smart TV ... livrare gratuita oriunde in tara ... preturi de la 1500RON


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu