NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Cum facem rost de drivere rapid

In lumea de azi nici macar profesionistii nu se pot gandi la toate solutiile rapide la problemele tehnice aparute brusc, cum ar fi de exemplu lipsa driverului SATA sau IDE la instalarea sistemului de operare Windows XP, VISTA sau 7. Este clar ca o asemenea problema opreste procesul de instalare, pana cand reusim sa introducem cumva fisierele necesare "in calculator".O solutie simpla este oferita de Microsoft, in timp ce booteaza calculatorul de pe CD-ul sau DVD-ul de instalare putem apasa F6 pentru a introduce drivere de pe un "driver disk", care poate fi doar un FLOPPY?!
Ca orice om normal de pe planeta, nici eu nu mai am unitate de discheta in calculator in anul 2012, deci solutia aceasta pica din start in Windows XP. Windows VISTA si 7 insa ne ofera o alta solutie, adica poate incarca drivere de pe ocire unitate de stocare. Daca avem la indemana CD-ul cu drivere, atuncia putem copia fisierele pe un flash drive, iar prin apasarea butonului "Load driver" putem incarca fisierele respective.


Ce nu ne spune nimeni, este ca instalarea Windows porneste de pe CD fara driver, insa daca nu gaseste drivere pentru controlerul IDE/SATA, atuncia nu mai poate accesa NICI MACAR UNITATEA OPTICA conectata la controlerul IDE/SATA nerecunoscut. Astfel ramanem cu optiunea de a incarca driverele de pe USB flash drive ... care din fericire poate fi si un SMARTPHONE ;)

Detinand un telefon destept ieftin conectat la internet (ex: ZTE Racer II si DIGI Net Mobil) este cea mai usoara cale pentru a obtine orice driver care lipseste din Windows, sar poate fi gasit pe internet. Trebuie doar sa cauti driverele in browserul de Internet al telefonului, sa-l downloadezi si poti conecta telefonul la calculator printr-un cablu USB, pentru a servi ca un Mass Storage Device (pe care ai descarcat deja driverul).


In poza de mai sus se vede optiunea care trebuie activata in sistemul de operare Android, dar si in celelalte sisteme de operare putem obtine acelasi rezultat (sunt si cateva telefoane non-smart cu Browser WEB Java, care pot face acelasi lucru, de exemplu ZTE F101, oferit de DIGI.mobil Romania).

PS: daca fisierele descarcate sunt arhivate, atuncia trebuie dezarhivate folosind telefonul. Driverel sub forma de fisierele .exe pot reprezenta o problema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu