NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Review Carcasa Cooler Master Elite 361

Uitandu-ma la ofertele magazinelor on-line, am dat peste o carcasa relativ ieftina, dar in care locurile componentelor sunt reorganizate pentru o mai buna circulatie al aerului. Aceasta carcasa se numeste Cooler Master Elite 361 si costa in jur de 160RON fara sursa.

Cooler Master Elite 361
Pret orientativ: 160RON Link magazin: Cooler Master Elite 361


Sunt sigur ca majoritatea utilizatorilor PC cunosc structura standard al carcaselor ATX, adica:
  • sursa ATX in spate sus
  • unitati optice fata sus
  • hard discuri fata jos
  • placa de baza si cardurile de extensie spate jos
Orice configuratie PC standard functioneaza foarte bine intr-o asemenea carcasa, dar calculatoarele de tip server si workstation au nevoie de aer rece chiar la coolerul pe procesor si de un ventilator care sa scoata aerul cald de la cooler. Astfel racirea componentului cel mai cald se produce in mod optim.

Carcasa Cooler Master Elite 361 este foarte aproape de o carcasa perfecta pentru gaming, workstation sau server, deoarece sursa este instalata in locul cel mai potrivit, in fata coolerului de pe procesor:
Din punct de vedere al asamblarii optime, asa este foarte bine, insa eu in locul lor as fi pus sursa invers, adica sa traga aerul din afara carcasei (ca in poza), dar sa-l intoarca direct catre procesor (ceea ce nu se intampla in poza).

Da, este o carcasa full ATX, insa sursa a fost mutata, deci inaltimea este mai mica cu aprox 8cm comparat cu o carcsa standard ATX. Carcasa Cooler Master Elite 361 masoara doar 150 x 368 x 464 mm, fiind si mai subtire ca o carcasa ATX normal.

Cum se vede in poze, carcasa are 2 locuri pentru ventilatoare 8cm si inca doua pentru ventilatoare de 8, 9 sau 12 cm. Acest lucru ma face sa recomand carcasa pentru sisteme de tip HTPC, office cat si gaming, workstation sau server. Singura limitare care ar putea cauza probleme la unele configuratii este la unitatile 5.25", din care o singura bucata poate fi instalata in aceasta carcasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu