NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Procesoare instalate fara socket?

Se pare ca Intel isi face planuri ca peste 1-2 generatii (2-3 ani?) sa introduca pe piata calculatoarelor desktop mainstream exclusiv procesoare montate pe placa de baza, adica sudate BGA (Ball Grid Array), exact ca in majoritatea laptopurilor compacte.Acest pas probabil va rezulta in costuri reduse pentru Intel cat si pentru producatorii placilor de baza, insa mai departe, furnizorii si magazinele vor avea costuri ridicate la depozite pentru placi.
In acest moment daca un cumparator viziteaza un magazin fizic sau virtual, gaseste placi de baza pe stoc, si pentru oricare placa de baza poate sa aleaga din mai multe tipuri de procesor. Daca Intel isi va realiza planul, atuncia cumparatorul va putea alege doar intre placi de baza cu procesor gata instalat, majoritatea combinatiilor putand fi aduse doar pe comanda, si nu cumparate direct din stocul magazinelor.

Daca ne uitam mai bine la aceasta intentie, putem constata ca nu va avea nici un beneficiu practic, deoarece exact acelasi producatori de placi de baza vor lansa acelasi configuratii pe piata, ca in cazul procesoarelor interschimbabile. Pedealtaparte s-ar introduce pe piata desktop o problema prezenta de exemplu la console (ex: XBOX, PS ...etc.), defecte legate de caldura excesiva, care cauzeaza probleme de contact intre prcesor si placa de baza.

Solutia LGA si PGA nu au aceasta problema, deoarece contactul intre cele doua parti vitale al calculatorului este realizat prin contacte aurite.

Oficialii AMD au declarat ca nu vor renunta la procesoare interschimbabile in urmatorii 2-3 ani.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu