NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Review Smartphone Sony Xperia tipo dual SIM Black


Pret orientativ: 650RON

Telefonul Sony Xperia tipo dual SIM a fost lansat in 2012 iunie, in categoria ieftina al producatorului, dar bineinteles alti producatori inca fac telefoane aproape de 2X mai ieftine si mai slabe. intre telefoanele cu sistem de operare Android OS inca gasim modele cu ecran foarte mic, de doar 2.8” si 320 x 240 rezolutie, deci ecranul acestui model Sony de 3.2” si 320 x 480 rezolutie este practic de 2X mai incapatoare. Acest lucru conteaza mult cand navigam pe net sau incercam sa citim un banal document, care ”are litere prea mici”. Chiar cu ecranul incapator, telefonul masoara doar 103 x 57 x 13 mm si cantareste numai 99g.

La jocuri si videoclipuri procesorul este componenta care conteaza cel mai mult. De exemplu in smartphone-ul meu ZTE Racer II am un cip ARM11 500MHz, care nu poate rula clipurile in calitate inalta (Youtube HQ) nici in rezolutia redusa al ecranului (doar 320 x 240 pixeli).

Procesorul instalat in telefonul Sony Xperia tipo Dual SIM este un Cortex-A5, mult mai avansat ca ARM11, dar si frecventa este mai mare – 800MHz. Acest procesor ruleaza fara probleme majoritatea programelor, destul de multe jocuri si aproape toate tipurile de clip video (rezolutie redusa, bineinteles). Gadgetul vine cu browser preinstalat, care suporta continut HTML5, cat si Adobe Flash.

Sistemul de operare nu este cel mai nou, doar Android OS 4.0.3 (Ice Cream Sandwich), dar suficient de modern pentru a rula aproape orice din Google Play Store.

Gadgetul Sony Xperia tipo dual SIM are o singura camera foto digitala integrata - in spate. Senzorul poate capta maxim 2048 x 1536 pixeli foto, iar inregistrarea video este limitata la rezolutia VGA (640 x 480).
Memoria telefonului nu este foarte incapatoare, deoarece are doar 512MB, de obicei cam 100MB raman liber, dupa ce se incarca programele ”de baza”, cum ar fi Facebook, Facebook Messenger, Yahoo Messenger, Yahoo Mail, Gmail, Google Maps ...etc. Din fericire pentru stocarea aplicatiilor si al fisierelor proprii avem la dispozitie in jur de 2.5GB, plus maxim 32GB daca instalam un card de memorie microSD.

in legatura cu bateria Li-Ion 1500 mAh trebuie spus ca pare suficient, dar in practica nu tine mai mult ca bateria oricarui alt smarthpone, mai ales daca folosim 2 SIM-uri si semnalul de obicei este slab (de exemplu doar 3 din 5 bare). Conform datelor oficiale telefonul Sony Xperia tipo dual SIM poate rezista maxim 360 ore in stand-by sau poate oferi pana la 6 ore de convorbiri (doar voce). Mai avem un indicator, absolut irelevant dupa parerea mea, durata maxima pentru redare de muzica este de 36 ore.

Pretul acestui telefon cu hardware decent este in jur de 650RON, si poate fi comandat on-line de la eMAG.ro, livrare gratuita in tara: Sony Xperia tipo dual SIM Black

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu