NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Review Netbook Packard Bell DOT S-C-262G32nuk Intel Atom N2600 2GB 320GB Linpus Lite MeeGo Black Purple White Li-Ion 8 ore
Pret orientativ: 900 RONCel mai apropiat sistem PC cu care se poate compara acest netbook este un Pentium 4 ”de ultima generatie”, adica 3.4GHz cu HyperThreading. Procesorul Intel Atom N2600 1.6GHz are 2 nuclee, impartite in 4 thread-uri cu tehnologia HyperThreading. in Passmark acest cip atinge performanta de 547 puncte, desi consuma foarte putina energie, doar 3.5W (impreuna cu procesorul grafic integrat si controlerul de memorie). Comparat cu un Pentium 4 mentionat mai sus (610 puncte passmark, 84W) este de cel putin de 20 ori mai eficient.

Singurul punct slab al acestui cip Intel Atom este procesorul grafic integrat Intel GMA 3600, care abia ruleaza filme HD 720p si jocuri 3D foarte simple. Testeri profesionisti au reportat ca au reusit sa ruleze filme HD 1080p cat si clipuri Youtube 1080p aproape fara frame drop, dar pentru asta a trebuit sa instaleze cel mai nou driver pentru cipul grafic si cea mai noua versiune Adobe Flash. Astfel daca sistemul este setat cum trebuie, utilizarea procesorului este in jur de 30% cand rulam continut HD 1080p de pe hard disk sau Youtube.

Comparat cu procesoarele concurente de la AMD, Intel Atom mai are un dezavantaj: limita de 2GB pentru memorie. Aceasta limita impiedica utilizatorul sa ruleze multe programe simultan fara page file, dar printr-un efort minim se pot inchide ferestrele nedorite, si astfel putem rula 2-3 programe simultan fara sa stricam experienta multi-taskingului pe 4 thread-uri.

Laptopul Packard Bell DOT S-C-262G32nkk Black intra in categoria ultraportabil, deoarece masoara doar 256 x 184 x 24 mm si cantareste doar 1.05 kg. Pe drum trebuie sa ne impacam cu ecranul de 10.1” 1024 x 600, dar cand avem ocazia putem conecta aproape orice tip de monitor sau LCD-TV prin la porturile VGA sau HDMI, ruland astfel clipuri 1080p in calitate maxima.

Hard diskul intern de 320GB este putin cam lenta, dar trebuie sa recunoastem ca nici un SSD nu ar ajuta foarte mult la timpurile de incarcare al programelor, deoarece procesorul este unul ultra low-power. Pentru a conecta unitati de stocare externe - sau orice alt tip de accesoriu – avem la dispozitie 3 porturi USB 2.0, un port Fast Ethernet 10/100MBPS si adaptor Wi-fi B/G/N integrat.

Bluetooth nu avem in acest laptop, dar poate fi instalat cu usurinta intr-un port USB. Configuratia descrisa mai sus poate functiona pana la 8 ore pe baterie, dar depinde de sistemul de operare, de setarile power plan si de softurile rulate.

Un comentariu: