NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Review Laptop Toshiba Satellite C855-1UT

Preț de referință: 1600  Lei 

Specificatii tehnice: 
 • Ecran: 15.6" TFT LED 1366 x 768, TruBrite
 • Webcam: 1MP, HD
 • Procesor: Intel Pentium B960 2.2GHz, Dual Core, Sandy Bridge, 32nm
 • Memorie: 2GB SODIMM DDR3-1600 (max. 2 x 8GB)
 • Placa video: integrata Intel HD Graphics
 • Stocare: HDD 500GB SATA 5400RPM, DVD-RW, card reader
 • Conectivitate: Wi-fi, Bluetooth, LAN, USB 3.0, 2 x USB 2.0, VGA, HDMI, audio in/out
 • Baterie: Li-Ion 6-cell, 5 ore 30 minute
 • Carcasa: 380 x 242 x 33.5 mm, 2.3kg
 • Sistem de operare: Free DOS
Passmark: 1876 3DMark06: 2523

Recomandari upgrade:
 1. Sistem de operare Windows 7 Home Premium 64bit OEM
 2. Memorie SODIMM 4GB DDR3
 3. SSD
 4. HDD rack extern 2.5" USB pentru hardul inlocuit cu SSD
Cine isi doreste un Laptop Toshiba Satellite C855-1UT?

Acest laptop este bazat pe procesorul Sandy Bridge Pentium B960, care defapt este putin mai slab ca Ivy Bridge Celeron 1000M, care se gaseste in laptopuri mai ieftine deja, in jur de 1400RON. Hard discul inclus in configuratia de baza este unul clasic de 500GB si unitatea optica este la fel de simpla, deci daca cineva doreste sa achizitioneze acest laptop este fan Toshiba, ii place culoarea alba sau design-ul, vrea sa beneficieze de garantia "No Matter What" sau este atras de conectivitatea mi buna si de viata bateriei prelungita fata de un model laptop mai ieftin.

Un Laptop Toshiba Satellite C855-1UT nu te lasa la nevoie, deoarece bateria de 6 celule Li-Ion ofera pana la 5 ore si 30 minute de lucru pe drum, fara incarcator extern. Portul USB 3.0 inlocuieste portul eSATA, FireWire cat si ThunderBolt (pana la un anumit nivel). Adaptorul Bluetooth este mai lent, dar extrem de practic cand vream sa conectam un device wireless, sau trebuie sa trimitem putine fisiere repede catre un alt gadget compatibil, mai ales cand suntem pe drum. Pentru a conecta laptopul cu un smartphone de exemplu este ceam mai buna solutie, deoarece utilizarea cablului USB este incomfortabil pe drum, iar o conexiune locala prin Wi-fi este putin mai greu de realizat, desi ar fi o solutie mult mai rapida (rata de transfer pana la 150MBPS!)

Dau nota de 5 pentru optiunea producatorului de a include doar 2GB RAM. Este adevarat ca aceasta cantitate este suficienta pentru multe sisteme de operare (Windows 7, 8 si Ubuntu inclusiv), dar avem nevoie de minim 4GB pentru a opri page file-ul in Windows pentru a optimiza timpurile de incarcare al programelor. Este o diferenta mare intre page file si fara page file, deoarece aplicatii "deschise mai demult" sunt scrise in page file si cand apasam ALT+TAB, sistemul devine instabil pana cand reincarca datele de pe hard disc. Din fericire laptopul este construit cu 2 slouri de memeorie, in care putem instala chiar 2 x 8GB SODIMM DDR3 pentru a avea viteza multitasking exceptional, prin 2 canale binenteles.
NOTA: Daca foloseste acest laptop cu un singur modul de memorie, atuncia functioneaza in Single Channel mod, adica acceseza memoria de 2 ori mai lent teoretic (viteza depinde si de softuri rulate, la unele nu se observa nicio diferenta intre single si dual channel).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu