NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Surse Thermaltake compatibile cu procesoare Haswell

Intel a vrut sa faca anul acesta niste procesoare foarte eficiente, insa singurul lucru sigur pana acum este ca specificatiile noilor procesoare necesita revizuirea surselor cat si al placilor de baza.

Inainte de proceasoare Haswell fiecare producator de placi de baza putea sa aplice propriul algoritm pentru a controla tensiunea si amperajul procesorului. In platforma Haswell acest lucru nu mai este posibil, deoarece Intel a integrat aceste circuite de control in procesoarele sale.

Acest pas facut de Intel a complicat si munca producatorilor de surse ATX, deoarece procesoarele Haswell pot intra (intra frecvent) in stare IDLE, cand nu mai consuma minimul necesar de energie pentru a tine o sursa obisnuita in stare activa. Pe scurt: la un consum de energie foarte scazut o sursa obisnuita se opreste.

Cu toate astea sursele ATX mai profesionale aparent suporta acest nou fenomen, astfel pot fi emise certificatele pentru aceste modele, cum ar fi urmatoarele de la Thermaltake:


Teoretic va fi posibil sa folosim surse fara certificat cu noile procesoare Haswell, insa doar daca BIOS-ul noilor placi de baza ne va permite sa setam regulile de power management, pentru a nu lasa procesorul sa intre in acel mod IDLE cu consum foarte redus. Vom vedea acest lucru cand platforma LGA1050 va fi disponibila in magazine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu