NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Instalare Windows VISTA, 7 sau 8

In primul rand sa spunem adio sistemului de operare Windows XP, deoarece Microsoft a inceput deja procedura de a-l abandona complet. In afara de acest lucru, Windows XP nu ne intereseaza prea mult, deoarece poate fi instala extrem de simplu de pe orice unitate optica interna sau externa.

Microsoft Windows VISTA, 7 si 8 sunt sisteme de operare mai avansate, care deobicei vin pe un DVD de 4.7GB, deci nu pot fi instalate cu CD simplu de 700MB. Considerand faptul ca aproape toate calculatoarele noi disponibile in magazine azi au un port USB si pot sa booteze de pe acesta, cel mai simplu este sa instalam sistemele de operare de pe hard disk extern sau USB memory stick. Pentru aceasta operatiune Microsoft ne-a pus la dispozitie un soft extrem de simplu de utilizat, care transforma un image .ISO bootabil intr-un USB stick bootabil in doar cateva minute.


Aplicatia trebuie descarcata de pe situl oficial Microsoft apasand acest link. Pasul urmator este sa copiem discul original pe un calculator intr-un fisier ISO. Sunt multe aplicatii care pot crea ISO, una fiind PowerISO (care printre altele poate crea si USB bootabil, printr-o procedura putin mai complicata).

Dupa ce avem fisierul ISO, trebuie sa introducem un USB stick de capacitate potrivita intr-un port liber. Daca fisierul .ISO este de max 3.6GB, atuncia incape pe un stick de 4GB, dar daca este mai mare, atuncia avem nevoie de unul de 8GB.


 Apasam USB device si o sa apara o fereastra noua, unde selectam stickul si dupa aceea apasam "Begin Copying":


Daca totul este OK, atuncia aplicatia va incepe sa copieze fisierele pe stick.


Dupa ce stickul este gata, o sa apara o fereastra mica de confirmare (cu cateva secunde dupa ce a ajuns la 100%). Daca stickul bootabil a fost creat cu succes, atuncia il putem scoate din portul USB si folosi in orice calculator care suporta USB boot.

Recomandarea mea este sa folositi Windows XP pe calculatoarele vechi (procesor single core, maxim 1GB memorie), Windows 7 pe configuratii vechi dual core si 1-2GB memorie, iar Windows 8 pe sistemele cu cel putin 4GB memorie.

Windows 7 Home Premium Retail costa in jur de 800 Lei, timp ce Windows 8 se vinde doar cu licenta OEM/PUL (personal use license) la un pret sub 450 Lei. Daca alegeti Windows 8 PUL trebuie sa stiti ca in acest mod renuntati la suportul Microsoft si aveti dreptul sa folositi pana la 5 asemenea licente pe acelasi nume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu