NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Laptop Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm

Pret de referinta: 4500 Lei

Pe scurt laptopul Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm contine: TFT 17.3" 1920 x 1080, Intel Core i7-4702MQ, 16GB DDR3, Nvidia Geforce GTX 760M, 1TB HDD, DVD-RW, Wi-fi, Bluetooth, USB 3.0

Procesorul nou venit, Intel Core i7-4702MQ 2.2GHz are 4 nuclee de procesare, divizate in 8 nuclee logice cu ajutorul tehnologiei bine cunoscute Intel HyperThreading. Desi este construit din peste 1400 tranzistori, cipul consuma maxim 37W, cifra in care este inclus procesorul grafic integrat, controlerul de memorie, interfata PCI-Express cat si controlerul de tensiune. Da, controlerul de tensiune a fost mutat de pe placa de baza in procesor pentru a creste eficienta si a imbunatati alocarea enegiei intre nucleele procesorului. Deocamdata eficienta este puctul forte al acestui procesor, dar in viitor va fi si mai rapid, cand sistemele de operare si aplicatiile vor putea folosi seturile de instructiuni noi.

Laptopul Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm vine cu 16GB memorie DDR3, ceea ce permite rularea softurilor de editare video HD cat si al softurilor CAD (computer assisted design) cu proiecte complexe. Jocurile nu prea necesita mai mult de 8GB memorie, dar nu pot sa spun ca restul de memorie pana la 16GB este inutila, deoarece este flosita cel putin pentru file cache, care ajuta la timpurile de incarcare de pe hard disk.

Placa video Nvidia Geforce GTX 760M cu 2GB memorie proprie este o solutie optima pentru un asemenea laptop, insa din punct de vederea al performantei este cam de 2 ori mai lenta decat configuratiile cu 2 placi video in SLI sau Crossfire.

Hard discul de 1TB 5400RPM poate sa para slab, dar cum am mentionat, memoria de 16GB il ajuta foarte mult, fiindca majoritatea sistemelor de operare folosesc memoria libera pentru a pastra fisierele accesate recent/frecvent pentru acces rapid.

Portul USB 3.0 are o viteza de transfer foarte ridicata, dar cea mai practica functie dupa parerea mea este activa cand laptopul este oprit, adica poate incarca gadgeturi chiar cand latopul este oprit.

Concluzii:

Acest laptop este potrivit pentru orice, in afara de gaming extrem, care necesita mai multa putere de procesare grafica.
Daca conectam monitoare de rezolutii inalte la porturile VGA si HDMI, atuncia laptopul se poat transforma intr-un workstation forte capabil si eficient, fata de un desktop cu acelasi performanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu