NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Laptop Asus X55VD-SX037D

Preț de referință: 1850  Lei 
eMAG - Asus X55VD-SX037D

Ecran 15.6" 1366 x 768 LED, Core i3-2328M 2.2GHz Sandy Bridge Dual Core HT, 4GB DDR3, Nvidia Geforce 610M 1GB, 500GB HDD, DVD-RW, Wi-fi B/G/N, Free DOS

Pe scurt - acest laptop ASUS este unul cu procesor de performanta medie Sandy Bridge, Intel Core i3-2328M 2.2GHz HT Dual Core 32nm. Placa video Nvidia Geforce 610M dedicata ofera a performanta putin mai buna ca solutia integrata in procesor, multumit memoriei proprii de 1GB. Placa de retea Gigabit si portul USB 3.0 tin pasul cu nevoile utilizatorului in anul 2013.

In Romania ASUS are un statut special, deoarece a intrat pe piata cu primele producatori mari de echipamente IT. Acest lucru nu inseamna ca produsele ASUS sunt de calitate mai buna decat celelalte, ci doar faptul ca romanii au avut mai mult timp la dispozitie sa le cunoasca, astfel le cumpara cu o incredere mai mare.

Laptopul ASUS X55VD-SX037D are un ecran 15.6" Glare cu rezolutia standard de 1366 x 768 pixeli si backlight economic realizat cu LED-uri. Tastatura este putin ciudata, deoarece are o distanta de circa 1mm intre taste si forma acestora este foarte simpla - patrata - cu latura vizibila din fata inclinata, ca la tastaturile foarte ieftine (gen Gembrid, Delux, ...slim). Partea pozitiva este ca din punct de vedere tehnic tastele functioneaza perfect, iar numpad-ul prezent este deasemenea foarte practic.

(click pentru a mari)

Touchpad-ul este pozitionat in mod obisnuit spre prtea stanga, in pozitia ideala pentru introdus texte, dar cam incomfortabila daca folosim tastatura si touchpadul simultan.

Boxele integrate SonicMaster Lite sunt de buna calitate, dar nu trebuie sa ne asteptam la Bass decent. Cele 2 difuzoare sunt pozitionate in fata laptopului sub tastatura. Daca totusi nu ne place sunetul, avem la dispozitie 2 mufe audio - una pentru casti/boxe si altul pentru microfon, pe partea stanga al carcasei, tot in fata. Cei de la ASUS au implementat niste capace foarte practice la mufele audio, care se inchid automat cand jack-ul nu este introdus, evitand astfel probleme de contact din cauza prafului.


Webcam-ul integrat deasupra ecranului este unul foarte slab, cel putin din punct de vedere al rezolutiei, care este doar de 0.3Megapixeli (VGA). Cu toate astea in conditii de luminozitate optime il putem folosi cu succes pentru Video Chat sau inregistrari SD (standard definition).

Design-ul laptopului ASUS X55VD-SX037D este foarte placut, in fata grosimea carcasei este redusa, dar nu au reusit sa ascunda faptul ca este un laptop destul de mare, cu dimensiuni 378 x 253 mm si grosime 32mm, cu mult peste grosimea unui Ultrabook. Deasemenea greutatea laptopului nu este foarte atractiva - 2.45Kg.


Componentele interne sunt destul de eficiente, si sunt racite cu sistemul ASUS IceCool, deci laptopul poate supravietui in cele mai mari temperaturi (pana la ~50 grade Celsius). Hard discul clasic de 500GB 5400RPM SATA2 este destul de rece cat si silentios. In cazul in care instalam cel putin 2 x 4GB memorie de sistem (laptopul se livreaza doar cu 1 x 4GB memorie DDR3-1333MHz SODIMM), deobicei nu avem nevoie de un hard disk mai rapid, dar cine poate, este sfatuit sa mai reduca din timpurile de incarcare prin inlocuirea hardului clasic cu unul hibrid sau SSD pur. Hardul scos din laptop poate fi folosit in continuare intr-un rack extern conectat la USB 2.0 sau USB 3.0. Aici trebuie mentionat ca cele doua porturi USB sunt pe partea stanga al laptopului, unul langa celalalt, dar in directii diferite! Portul USB 2.0 are plasticul cu contacte in partea de jos, timp ce la portul USB 3.0 contactele sunt sus.


Pe partea stanga langa USB-uri mai avem mufa DC pentru incarcator, gaura de ventilatie - iesire aer cald, port VGA, HDMI si Gigabit LAN. Pe partea dreapta gasim doar unitatea optica DVD Super Multi si gaura Kensington Lock.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu