NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Laptopuri Alienware acum cu Haswell

Alienware este unul dintre cele mai recunoscuti producatori de calculatoare pentru gaming. Considerand faptul ca in general laptopurile concepute pentru gaming nu prea functioneaza mult pe baterie, este putin ciudat ca cei de la Alienware totusi au ales sa faca upgrade-ul la Haswell, o platforma care practic nu aduce performanta in plus, ci doar un minimum de eficienta (10-20%). Oricare ar fi motivul upgrade-ului, sa speram ca totusi va aduce in timp beneficii vizibile utilizatorului.


Alienware Gaming Laptop 14 poate fi comandat cu 3 procesoare diferite:
  • Intel Core i7-4700MQ 6MB cache, TurboBoost pana la 3.4GHz
  • Intel Core i7-4800MQ 6MB cache, TurboBoost pana la 3.7GHz
  • Intel Core i7-4900MQ 8MB cache, TurboBoost pana la 3.8GHz
Desi in pret sunt diferente semnificative intre aceste trei modele de procesor, in jocuri sunt foarte putine sanse sa vedem cea mai mica diferenta intre ele. Toate trei au 4 nuclee plus HyperThreading si in principiu acelasi arhitectura cu acelasi GPU integrat HD Graphics 4600 si TDP total de 47W. Mai tebuie notat ca in afara de diferentele mici in frecventa maxima, modelul Core i7-4900MQ are in plus 2MB cache.

Memoria de sistem poate fi 8GB sau 16GB Dual Channel. Singurul lucru neobisnuit la memorii este calificativul DDR3L 1600MHz, adica DDR3 Low Voltage (eficienta ridicata).

Pentru stocare laptopul Alienware 14" are 2 unitati interne: 
  • HDD clasic pana la 750GB 7200RPM SATA
  • SSD pana la 512GB SATA
Cu un procesor Core i7 Haswell se observa orice diferenta in viteza hard discurilor, deci e bine sa alegem un SSD cat mai rapid, dar in principiu prezenta ambelor tipuri de hard disk este suficient pentru functionarea fluenta al sistemului de operare, cat si al jocurilor.

Unitatea optica nu mai are rol important in aproape nici un tip de calculator, dar laptopul Alienware 14" poate fi comandat cu o unitate slot loading 8X Super Multi Drive sau cu o unitate slot loading COMBO Blu-ray reader + Super Multi Drive (citeste CD, DVD si Blu-ray - scrie CD si DVD)

Placa video in acest laptop mic si rapid poate fi Nvidia Geforce GT 750M cu 1GB GDDR5 sau Nvidia Geforce GTX 765M cu 2GB GDDR5. Prima placa are nevoie de aproximativ 40W enegie, timp ce plac mai puternica necesita in jur de 60W. Diferenta in performanta este evidenta, daca ne uitam la unitatile paralele al procesorului grafic, care sunt 384 in modelul GT 750M si dublu, adica 768 in modelul GTX 765M. Este posibil ca memoria placii video in acest caz sa conteze mai putin, deoarece nu vorbim de modele de top, si nici de o configuatie SLI.

Strans legat de placa video este si ecranul, care poate sa aiba rezolutie 1366 x 768 sau 1920 x 1080, in functie de buget. Aici trebuie neaparat sa alegem inainte de cumparare, fiindca nu poate fi upgradat ulterior in cazul in care rezoluti mai mica nu este suficienta. Pedealtaparte daca folosim laptopul mai mult cu monitor/monitoare externe, atunci nu are sens sa cheltuim mai mult pe ecranul intern. DA, laptopul Alienware 14" are cel putin 2 iesiri de monitor de inalta rezolutie, HDMI 1.4 si miniDisplayPort, care la randul lor pot fi impartite in cate 2 monitoare daca este necesar.

Fiindca laptopul Alienware 14" este folosit deobicei pentru gaming, vine cu placa de retea Killer Networks Gigabit Ethernet NIC si Killer NIC 1202 80.11n Wifi sau 5G Wifi Broadcom 4352 802.11n/ac (optional Bluetooth 4.0). Oricare dintre aceste placi de retea este excelent pentru gaming, cu lag minim. Aici as mai mentiona importanta ruterului in ecuatie, deoarece in jocuri prin internet acesta poate adauga un lag considerabil de circa 50-100ms. Daca jocul este jucat local, adica doar in LAN (nu se conecteaza prin ruter spre internet), atuncia nu este nicio problema - partea de Wi-fi al oricarui ruter este foarte bine legat de partea cablata al retelei locale, nu intervine niciun lag semnificativ.

Laptopul Alienware 14" (oricare configuratie) vine cu acumulator 6-cell Li-Ion 69Wh si adaptor AC/DC 150W. Aceste cifre indica un laptop foarte eficient, dar nici de data aceasta nu putem vorbi despre autonomie mai lunga de circa 3 ore.

Pretul laptopului Alienware 14" incepe de la 1199$. Verifica urmatorul link pentru a vedea preturile din Romania: laptop Alienware

Laptopurile mai mari Alienware de 17" si 18.4" vin cu acelasi procesoare sau Core i7-4930MX, rezolutie al ecranului de 1600 x 900 sau 1920 x 1080, 8-32GB memorie de sistem, placa video pana la 2 x Nvidia Geforce GTX 780M cu 4GB GDDR5 (total) si pana la 4 unitati SSD. Verificati urmatorul link pentru configuratii si preturi exacte: laptop Alienware

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu