NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Google Chromecast, desfăcut

Echipa iFixit se ocupă de clasificarea gadgeturilor din punct de vedere al ”ușurinței de a repara”. În cazul laptopurilor este cel mai important să ținem cont de părerea lor, dar la gadgeturile mici, fără componente înlocuibile nu prea are importanță clasificarea, este doar interesant să vedem ce este înauntru.


Cei de la iFixit au avut o sarcină ușoară desfăcând acest minicalculator, deoarece cele 2 plăci de plastic sunt doar lipite cu adeziv, deci gadgetul se poate desface practic cu orice lama sau cuțit. Așadar desfăcând gadgetul Google Chromecast putem vedea o singură placă cu circuit imprimat pe ambele părți, câteva cipuri sub capace metalice.


La baza configurației stă un cip SoC Marvell DE3005-A1, despre care nu știm aproape nimic, în afară de faptul că utilizează 512MB memorie, 4GB unitate de stocare NAND Flash, controler Bluetooth, Radio FM, HDMI și Wifi AW-NH387.

Partea de software este foarte simplă, adică nu apare nicio interfață pe ecran/TV, doar conținut multimedia, selectat printr-un device (laptop, smartphone, MAC, tableta ...etc.) conectat la Chromecast, utilizând conexiune Wi-fi și browserul Chrome sau aplicația disponibilă pentru Android OS cât și iOS.

Prețul gadgetului Google Chromecast este de doar 35$, deci chiar dacă ratingul iFixit este ”se strică - se aruncă”, înlocuirea întregului gadget costă foarte puțin, chiar mai putin decât costurile medii de transport la un service și înapoi, plus reparația unui aparat digital (smartphone, tabletă, laptop ...etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu