NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Laptop Acer Aspire R7-571-53331212ASS


Piata calculatoarelor personale trece printr-un proces de transformare, dupa ce s-a vazut ca utilizatorii sunt dispusi sa-si schimbe calculatoarele PC/MAC pe niste gadget-uri simplificate, incomparabile cu un calculator personal traditional.

Laptopul convertibil Acer Aspire R7-571-53331212ASS incearca sa ofere o experienta touch ca o tableta sau smartphone, dar nu prea reuseste din punctul de vedere al pretului cel putin. Da, pretul este undeva in jur de 1000 EURO, cu mult peste pretul oricarei tablete de top.

Pentru aceasta suma exagerata primim un laptop business class cu design placut si compact. Ecranul IPS (in-plane switching) de 15.6" ofera o rezolutie de 1920 x 1080 si functii multi-touch (10 puncte), dar hardware-ul care trebuie sa-l puna in miscare este de nivel mediu. Procesorul ales de Acer pentru acest laptop este un Core i5-3337U ultra eficient, cu procesor grafic integrat Intel HD Graphics 4000 (adica o platforma Ivy Bridge low power), deci pentru ecranul Full HD din pacate nu avem placa video dedicata.

Memoria de sistem al laptopului este suficienta pentru aproape orice aplicatie, dar nu este clar cum a ajuns producatorul la totalul de 12GB, daca laptopul are un singur slot de memorie. Singura explicatie logica este ca 4GB sau 8GB este integrat pe placa de baza, si este completat cu un modul de 8GB sau 4GB respectiv. In orice caz, aceasta cantitate de RAM este suficienta pentru un sistem low power, chiar daca ar functiona pe un singur canal (nu cred ca este cazul aici). Hard diskul traditional mecanic a fost inlocuit cu o unitate SSD 120GB. Putem deduce ca bay-ul hardului este de 2.5" standard, deoarece acelasi laptop poate fi comandat si cu hard disk hybrid 500GB 5400RPM + 24GB SSD.


Din pacate acest laptop Acer nu are nimic special in afara de ecranul pivotant 180 grade. Are un singur port HDMI, un USB 3.0, 2 x USB 2.0, audio in/out si cam atat. Mai este prezent adaptorul Wi-fi + Bluetooth 4.0 intern. Placa de retea UTP (pe cablu) trebuie conectata prin USB, inclus in pachetul retail.

Laptopul convertibil Acer Aspire R7-571-53331212ASS vine cu Windows 8 64bit preinstalat, solutia ideala pentru orice calculator cu ecran touch, indiferent de viteza (daca are minim 2GB RAM binenteles).


Ultimul lucru de reprosat este durata de functionare pe o singura incarcare. Bateria Lithium-Polymer cu 4 celule rezista pana la 4 ore, ceea ce este cam de 2 ori mai putin decat autonomia unui tablet Android/Apple scump (~500 EURO).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu