NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Limitări la overclock Haswell

Producătorii plăcilor de bază pentru procesoarele Haswell au anunțat recent că au reușit să treacă de blocajul Intel, impus la plăcile de bază cu chipset Intel B8X si H8X. Codul implementat în BIOS-ul plăcilor de bază ieftine permitea utilizatorului să crească multiplicatorul de frecvență la procesoarele Intel cu sufix ”K” (Intel Core i5-4670K si Intel Core i7-4770K), oficial posibil doar cu plăcile de bază foarte scumpe bazate pe chipset Intel Z8X.


Intel a reacționat la acest HACK prin acțiuni juridice, cât și tehnice. Producătorii plăcilor de bază nu mai au dreptul să includă codul de deblocare în BIOS-urile plăcilor ieftine, iar procesoarele viitoare vor fi modificate un pic, pentru a nu mai permite deblocarea multiplicatorului pe plăci de bază ieftine.

Atitudinea lui Intel poate fi considerată nepotrivită, chiar scandaloasă, dar dacă ne uităm la cadrul larg, cei care au bani sa-și cumpere procesoare de tip ”K”, care costă cel puțin 900 Lei, pot să-și permită și o placă de bază putin mai scumpă (cu 10-15$).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu