NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Monitor promițător pe USB 3.0

După eșecul monitoarelor care s-au conectat la calculator prin port USB 2.0, producătorul AOC vine cu un produs îmbunătățit pe port USB 3.0, eliminând astfel principalul handicap al monitoarelor vechi pe USB, adică lățimea de bandă de 480Mbps. Aceasta limită de bandă este extinsă la 5Tbps la USB 3.0, deci teoretic orice aplicație sau joc ar trebui sa funcționeze aproape la fel de bine ca pe un monitor tradițional conectat la placa video prin VGA, DVI, HDMI sau DisplayPort.


Monitorul AOC E1659WU are o diagonală de 15.6" și rezoluție de 1366 x 768 pixeli, cu iluminare LED bineînțeles. Aceste specificații coincid cu cel mai popular panou LCD de laptop, deci este foarte probabil că producătorul a folosit asemenea piese pentru a construi acest monitor portabil.


Da, este portabil. Suportul din spate se poate închide, astfel monitorul nu ocupa mai mult spațiu decât un Ultrabook 15.6”. Consuma în jur de 7W de energie, deci bateria laptopului la care este conectat se va drena aproximativ cu 30% mai repede. Conectat la desktop, pare o soluție foarte bună, deoarece poate fi montat pe suport compatibil 7.5cm VESA. Personal aș monta 4-6 asemenea monitoare pe un suport în matrix de 2 x 2, 2 x 3 sau 3 x 2, pentru a avea suprafața mare - la consum de energie redus.

Singura problemă serioasă ar fi transportul monitorului, deoarece în fata nu are protecție, un panou care sa-l acopere. În pachetul retail primim o geantă, dar tot noi trebuie sa avem grijă ca fața ecranului să nu fie atinsă și zgâriata.

Monitorul AOC 15.6” E1659WU funcționează pe baza tehnologiei DisplayLink, deci nu poate fi folosit ca monitor principal, doar dacă avem la dispoziție încă un monitor cu care să facem eventualele setări în BIOS și reinstalări de sistem de operare. DisplayLink este funcțional doar după ce driverele și softurile sunt încărcate (cel târziu la Login Screen).

Produsul poate fi precomandat deocamdată pe Amazon.com la prețul de 139$ + taxe de livrare, și va ajunge la cumpărători în august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu