NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Laptop HP Compaq CQ58-300SQ

Preț de referință: 1300  Lei 
eMAG - HP Compaq CQ58-300SQ

CPU Passmark  1804       GPU 3DMark06  3000 

Specificații:
 • 15.6” LCD LED, 1366 x 768, BrightView HD, Webcam HP TrueVision HD
 • Intel Celeron 1000M 1.8GHz, Dual Core, Ivy Bridge
 • 2GB DDR3 (max. 2 x 8GB)
 • Intel HD Graphics
 • HDD 320GB 5400RPM
 • DVD-RW, Card Reader
 • 3 x USB 2.0, LAN, VGA, HDMI, audio in/out
 • Wifi BGN, Bluetooth
 • baterie 6-cell, până la 4 ore
 • 376 x 247 x 35.8 mm - 2.45kg
 • Free DOS
Procesorul Intel Celeron 1000M Ivy Bridge este unul dintre cele mai rapide din clasa ieftină. Atingând o performanță de 1804 puncte Passmark este mai rapid ca toate modelele din categoria Core 2 Duo mobile. Când acest procesor este dotat cu cel puțin 2GB memorie, rulează fără probleme orice sistem de operare 32bit sau 64bit. Aplicațiile de tip office și multimedia rulează fluent, singurele neajunsuri pot apărea la jocuri 3D prea solicitante, care însă dispar dacă setăm detaliile grafice la LOW sau MEDIUM. Procesorul grafic integrat Intel HD Graphics (Ivy Bridge) este destul de capabil, performantă este comparabilă cu ceea ce oferă soluțiile integrate AMD Radeon.

Carcasa laptopului este aproape 100% din plastic. Design-ul este foarte plăcut, fără colțuri, dar suprafețele lucioase atrag amprentele de la prima atingere. Nu prea înțeleg de ce HP a ales să facă lucioasă pe ”cea mai atinsă suprafață” (adică wristpad-ul) ... probabil doar ca să arate bine în poză...


Lipsurile laptopului HP Compaq CQ58-300SQ se observă la conectivitate. Deși laptopul este dotat cu 3 porturi USB 2.0 și Bluetooth, nu are USB 3.0, eSATA, FireWire, sau orice tip de port care ar permite transferul rapid al fișierelor. Conectarea unui hard disk extern pe USB 2.0 permite un transfer maxim de 30-40MB/s, timp ce placa de rețea este limitată la 100MBPS, adică aproximativ 12MB/s, deci nici unitățile de tip NAS nu rezolvă problema. Am putea încerca transferul prin Wi-fi, care teoretic ar putea să comunice cu 150MBPS, dar practica de obicei contrazice această cifră și ne permite să utilizăm doar cam 50% din viteza maximă teoretică.

Recomand acest laptop tuturor care nu au așteptări prea mari de la procesorul grafic în jocuri 3D. Dacă suplimentăm memoria de sistem cu încă 4GB și dezactivăm page file-ul, atunci majoritatea aplicațiilor pornesc rapid și nici în jocuri multiplayer nu îngreunează gameplay-ul.

SSD-ul este opțional, deoarece acest laptop este de uz general. Dacă vrem neapărat să îmbunătățim unitatea de stocare, atunci este mai bine să alegem o unitate Hybrid sau hard disk clasic de capacitate mare (minim 750GB), RPM-ul nu mai este atât de important la hard diskurile noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu