NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Laptop Lenovo ThinkPad Edge E330 Ivy BridgePreț de referință: 2500  Lei 
eMAG - Lenovo ThinkPad Edge E330

CPU Passmark  3302       GPU 3DMark06  4570 

Specificații:
 • 13.3” LCD LED, 1366 x 768, Mat, Webcam HD 720p
 • Intel Core i3-3120M 2.5GHz, Dual Core, HT, Ivy Bridge
 • 4GB DDR3-1600MHz (max. 2 x 8GB)
 • Intel HD Graphics 4000
 • HDD 500GB 7200RPM
 • Card Reader
 • USB 2.0, 2 x USB 3.0, LAN, VGA, HDMI, audio in/out
 • Wifi BGN, Bluetooth 4.0
 • baterie 6-cell, până la 7.5 ore
 • 322 x 228 x 27.8 mm - 1.8kg
 • Free DOS
Acest laptop Lenovo ne reamintește de vechile laptopuri IBM ThinkPad, cu TrackPoint integrat în tastatură și TrackPad-ul cu butoanele pe partea tastaturii, dar din punct de vedere al design-ului a fost perfecționat. Butoanele tastaturii sunt separate, deci praful intră mai greu, iar carcasa laptopului are colțurile rotunjite, față de vechile modele.

Mărimea laptopului depășește normele impuse de Intel pentru a fi catalogat ca Ultrabook, însă la o diagonală de ecran de 13.3” nici grosimea totală de 28mm nu este catastrofală. Dacă luăm în calcul greutatea de doar 1.8kg și autonomia bateriei de 7.5 ore, atunci constatăm că laptopul Lenovo ThinkPad Edge E330 intră în categoria ultraportabil.

Despre performanță trebuie spus că este rezonabilă, chiar dacă procesorul Core i3-3120M face parte din platforma precedentă, Ivy Bridge. Procesorul are doar 2 nuclee, dublată de tehnologia HyperThreading, iar procesorul grafic integrat este un Intel HD Graphics 4000, cel mai rapid din categoria Ivy Bridge.

Memoria instalată este de doar 1 x 4GB, deci recomand instalarea încă unui modul cât mai repede, mai ales pentru a activa al doilea canal de memorie. Cu un singur modul instalat, funcționează doar în mod single channel.

Hard diskul clasic de 500GB 7200RPM este suficient pentru majoritatea sistemelor de operare. Viteza de încărcare este mai lungă ca la un SSD sau Hibrid, dar dacă avem minim 6GB memorie instalată, atunci merge totul fluent după prima încărcare, mulțumit funcției file cache, integrată în aproape toate sistemele de operare.


Conectivitatea laptopului Lenovo ThinkPad Edge E330 este peste nivelul mediu, adică are: USB 2.0, USB 3.0, LAN, VGA, HDMI, audio in/out, Wi-Fi, Bluetooth și card reader. Cel mai important este portul USB 3.0, deoarece acesta oferă cea mai mare viteză de transfer (până la 5Gbps, adică aproximativ 600MB/s în practică).

Laptopul nu are unitate optică integrată. Cel mai des îi simțim lipsa când vrem să rulăm un joc sau aplicație cu disk original. Această problemă poate fi rezolvată cu o unitate optică externă, soft care simulează unitate optică folosind un Image de pe hard disk, sau pur și simplu putem achiziționa on-line softurile necesare.

În legătură cu preț, un singur comentariu am de făcut: ar trebui să includă cel puțin o licență Windows 8 64bit. Producătorii și magazinele completează bucuroși rubrica ”sistem de operare” cu ”Free DOS”, dar din păcate acesta înseamnă un mare ZERO. Marea majoritate al utilizatorilor au nevoie de cel puțin un Linux cu interfață grafică (GUI), cum ar fi UBUNTU (disponibil gratuit).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu