NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Lian Li PC-Q33 Mini ITX - ușor de asamblat

Carcasele Lian Li sunt recunoscute pe plan internațional pentru construcția lor bine gândită și prețul puțin exagerat. Cel mai nou model mini (afișat în poze) seamănă foarte mult cu carcase anterioare, dar are un avantaj semnificativ când efectiv trebuie să asamblăm calculatorul sau să-i schimbăm câteva componente. Cum se vede în poza următoare, structura carcasei se bazează pe două L-uri independente, care permit acces la toate componentele calculatorului după ce am îndepărtat panourile laterale și am desfăcut câteva șuruburi.
În această carcasă Lian Li se poate instala aproape orice sursă ATX în poziție - la alegere - cu ventilatorul sus sau jos. Recomandarea mea este poziția cu ventilatorul în jos, deoarece din jos primește doar aer rece, deci funcționează mai rece și silențios.


Placa de bază se instalează deasupra sursei și se pot monta două plăci de extensie simple sau una care ocupă două sloturi (de obicei placă video). Pe panoul din spate mai găsim două găuri pentru cabluri și/sau țevile sistemului de răcire extern (pe bază de lichid). În mod normal nu folosim aceste găuri, deoarece putem instala aproape orice cooler CPU pe bază de aer cu ventilator de 12-14cm (până la 18cm înălțime totală, măsurată de la suprafața procesorului). Un mini-calculator cu o singură placă video de obicei nu necesită un procesor care nu poate fi răcit cu aer.Ventilația carcasei se bazează mai ales pe ventilatorul de 12cm din spate, care scoate aerul cald. Intrările de aer rece sunt pe panourile laterale, cât și pe cea de jos (care deservește mai ales sursa).

Limitarea cea mai semnificativă al carcasei este la mărimea maximă al plăcii video, care poate fi maxim 22cm, în cazul în care mufele de alimentare sunt pe parte sus și nu în prelungirea plăcii video. Mai trebuie menționat că hard diskurile 3.5” (maxim 2) trebuie montate în locuri destul de inconfortabile, lângă sursă și pe panoul din față, dar dacă ne deranjează vibrațiile pot fi înlocuite cu un hard disk clasic de laptop 2.5” și un SSD 2.5” ultrarapid.

Carcasa Lian Li PC-Q33 mini-ITX în momentul de fată este doar prototip, însă producția în masă nu poate fi departe, dacă considerăm toate avantajele acestui produs minimalist bine gândit. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu