NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

200Mbps de la UPC

UPC și-a îmbunătățit serviciile destul de frecvent în ultimii ani. Anul acesta pe 1. Septembrie întreaga ofertă a fost reactualizată, inclusiv telefonia, internetul, televiziunea digitală, cât și pachetele de servicii.
Abonament de internet 150Mbps (aprox. 18MB/s) au demult în ofertă, deci vorbim despre o îmbunătățire de 33% la viteza de download. Din păcate viteza de upload a rămas la 6Mbps (aprox. 750KB/s), și echipamentele de transmisie pe cablu de antenă sunt destul de solicitate chiar la această viteză mică.


Spun că 6Mbps este o viteză mică, deoarece în orașe mari firmele mai serioase (RCS-RDS, Multimedia Networks ...etc.), care au infrastructură doar prin fibră optică + UTP, oferă viteze de upload de minim 16Mbps. La acest capitol și Romtelecom stă destul de bine, deoarece oferă viteze de upload de până la 32Mbps în zone în care infrastructura a fost modernizată recent.

Deocamdată UPC poate oferi abonamentul de Internet 200Mbps clienților din orașele: Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Ploiesti, Galati, Iasi, Bacau și Sibiu. Clienții din Constanța vor avea acces doar din 15. Septembrie.

Pe situl UPC este specificat că este nevoie de echipament (Ruter sau placă de rețea) cu port Gigabit LAN pentru a putea beneficia de această viteză mare de download, dar în practică sunt și alte soluții. De exemplu ruterele Wi-fi 150Mbps de obicei pot transmite date la viteze în jur de 100Mbps, deci dacă cerem un modem cu Wi-fi de la UPC și conectăm prin cablu UTP încă un ruter 150Mbps ieftin la modem, atunci jumătate din viteză va fi gestionată și împărțită prin Wi-fi de către modemul UPC, cealaltă jumătate de ruterul atașat. În acest mod este nevoie de 2 adaptoare Wi-fi (sau de două cabluri UTP 100Mbps conectate la 2 plăci de rețea) pentru a beneficia de viteza totală de 200Mbps pe un singur calculator. Dacă oricum viteza se împarte între mai multe calculatoare, atunci împărțirea vitezei în două poate chiar să ajute la managementul de lărgime de bandă în rețeaua locală.

UPC a mai lansat o ofertă mult așteptată, abonamentul de INTERNET FĂRĂ TV, adică plătești doar 39 Lei/lună pentru Internet de 100Mbps și ruter Wi-fi. Nu mai este nevoie să plătești și canalele TV lângă internet, la care -student fiind- oricum nu te uitai niciodată. Deasemenea abonamentul poate fi suspendat pe timpul vacanței de vară pe timp de 3 luni, pentru a nu-l plăti degeaba când oricum nimeni nu-l folosește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu