NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Mini PC Lenovo IdeaCentre Q190


Pret de referinta: 1150  Lei 
Verifica pretul la:
eMAG - Lenovo IdeaCentre Q190

CPU Passmark  1637       GPU 3DMark06  2949 

Specificatii:
  • Intel Celeron 1017U 1.6GHz, Dual Core, Ivy Bridge, 17W
  • 2GB DDR3-1600MHz (max. 1 x 8GB)
  • Intel HD Graphics
  • HDD 320GB 5400RPM
  • 2 x USB 2.0, LAN, VGA, HDMI, audio in/out
  • Wifi BGN, Bluetooth
  • 192 x 155 x 22 mm - 2.38kg
  • Free DOS
  • Inclus: mouse + tastatura
Acest mini PC de la Lenovo este bazat exclusiv pe componente de laptop, iar procesorul este chiar din categoria Ultra Low Power, pentru a reduce consumul de energie si caldura generata. Din pacate pretul calculatorului este mai mare ca pretul unui laptop cu acelasi specificatii, ceea ce este destul de ciudat, daca luam in calcul ca laptopul are in plus un ecran 11.6" 1366 x 768 si baterie 6-cell ...

Calculatorul Lenovo IdeaCentre Q190 este potrivit pentru multimedia si aplicatii tip office, dar ruleaza si cateva jocuri mai putin solicitante. In poza urmatoare putem vedea componentele interioare:


Hard discul clasic (de 320GB in cazul nostru) instalat este unul standard de laptop, si se poate upgrada la orice tip/capacitate este desponibila pe piata. In acest moment un SSD ieftin si rapid pare cea mai buna solutie, dar cei care-si doresc capacitate de stocare pot instala hard disk clasic de pana la 1.5TB sau SSHD (Hybrid) de pana la 750GB HDD + 24GB SSD. Gasiti hard diskuri si Hybrid-uri aici, sau SSD-uri aici.

Memoria de sistem instalata este de doar 2GB, dar poate fi inlocuita cu un modul SODIMM DDR3-1600MHz de maxim 8GB, care va functiona tot in mod single channel. Fiindca vorbim de un procesor nu foarte rapid, un canal de memorie de 1600MHz este suficient si in general nu afecteaza viteza aplicatiilor.

Procesorul Intel Celeron 1017U 1.6GHz nu poate fi inlocuit, deci ultimul component care poate fi upgradat este modulul Wi-fi din slotul mini PCI-Express. Aici putem instala un adaptor combo Wi-fi + Bluetooth, daca avem nevoie de si aces tip de conectare wireless.

Calculatorul mini Lenovo IdeaCentre Q190 vine si cu componente mai bune, la un pret putin mai mare: 4GB RAM si 500GB HDD.

Cine are nevoie de unitate optica, poate atasa una simpla prin port USB, sau poate opta pentru unitatea Lenovo, care se conecteaza tot la port USB, dar se potriveste la carcasa mini-calculatorului. Din pacate nu se prea gaseste separat, ci doar impreuna cu mini PC, deci trebuie sa decidem inainte de cumparare daca vrem unitate optica originala sau nu.


Asa arata Lenovo IdeaCentre Q190 cu 4GB RAM, 500GB HDD si unitate optica, intradevar ocupa de 2 x mai mult spatiu, deci trebuie sa ne gandim bine daca merita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu