NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Ultrabook Asus UX301LA-DE002P - Haswell

 $  Pret de referinta  9800 Lei 
 $  Verifica pretul la: 

eMAG.ro - Ultrabook Asus UX301LA-DE002P

 CPU  Passmark  4507       GPU  3DMark06  7428 

Specificatii:
 • 13.3” LCD LED, IPS, 2560 x 1440, Glare, Webcam HD
 • Intel Core i7-4558U 2.8/3.3GHz, Dual Core, HT, TurboBoost, Haswell, 28W
 • 8GB DDR3-1600MHz
 • Intel HD Graphics Iris 5100
 • 2 x SSD 256GB
 • DVD-RW, Card Reader SD/MMC
 • 2 x USB 3.0, Gigabit LAN (extern), VGA, micro HDMI, mini DisplayPort, audio in/out
 • Wifi B/G/N/AC, Bluetooth 4.0
 • baterie 6-cell 50Wh, pana la 7 ore
 • 325 x 223 x 15.5 mm - 1.2kg
 • Microsoft Windows 8 Pro 64bit
Acest laptop ultraportabil numit si Ultrabook sau ASUS Zenbook promite o performanta exceptionala in aplicatii, iar spatiul de desktop pe ecranul de 13.3" este le fel de impresionant, avand la dispozitie 2560 x 1440 pixeli (WQHD).

Ecranul de 13.3" cu rezolutie de 2560 x 1440 intra in competitie cu Apple Retina Display, fiind bazat pe tehnologia IPS, care imbunatateste dinamica si calitatea culorilor afisate. Despre camera WEB integrata deasupra panoului LCD stim doar ca respecta standardele HD, care poate fi de rezolutie 1MP sau 2MP. In orice caz trebuie remarcat ca nu poate capta video in rezolutia ecranului.

Procesorul Intel Core i7-4558U este un model Dual Core din familia Haswell Mobile, dar cu ajutorul tehnologiilor HyperThreading si TurboBoost ofera o performanta comparabila cu procesoare quad core. Desi face parte din categoria Ultra LowVoltage, acest procesor consuma in jur de 28W din cauza frecventelor mai mari si al procesorului grafic avansat, care are 40 unitati paralele de procesare (ca Intel Iris Pro Graphics 5200). Singurul dezavantaj fata de procesorul grafic Iris Pro este lipsa memoriei video de 128MB on-die (aplicat pe procesor). Aceasta memorie integrata face ca modeul superior sa obtina aproape de 2 ori mai multe puncte 3DMark.

Memoria de sistem este de 8GB si nu poate fi upgradata, deci inainte de achizitionare trebuie sa luam in considerare consecintele acestui factor. De exemplu aplicatiile de editare video HD deobicei au nevoie decel putin 12GB memorie pentrua functiona in mod optim.

Ultrabook Asus UX301LA-DE002P are doua unitati SSD de cate 256GB, configurabile in RAID sau separat. La acest capitol putem spune ca laptopul nu poate fi imbunatatit, eventual cu SSD-uri mai mari, pentru spatiu aditional de stocare. In acest moment SSD-urile de capacitate mare sunt destul de scumpe, deci nu este un upgrade recomandat, doar in cazul in care nu avem alte solutii de exemplu cu harduri externe conectate prin USB 3.0.

Laptopul fiind doar 15.5mm gros, nu are unitate optica interna, dar se poate conecta una externa la unul din porturile USB 3.0. Deasemenea si placa de retea a fost eliminata din laptop, fiind inclus doar sub forma de adaptor extern in cutia RETAIL.
Ultrabook Asus UX301LA-DE002P nu are nicun panou de acces pentru eventuale upgrade-uri, deci orice component care trebuie inlocuit necesita uneltele dintr-un service autorizat de laptop ASUS. In principiu laptopul trebuie folosit asa cum este.

In imaginea de sus putem vedea ca pe partea stanga avem mufa alimentare DC, un port USB 3.0, micro HDMI si jack 3.5mm pentru casti. Partea dreapta contine cititorul de carduri, inca un port USB 3.0 si mini DisplayPort.

La conexiuni wireless (fara fir) avem un adaptor Wi-fi cu cele mai noi standarde (incusiv N si AC) si adaptor Bluetooth 4.0. Singurul adaptor care lipseste este modemul 3G/4G, care ar fi foarte util pe drumuri lungi, deoarece din bateria laptopului am putea utiliza internetul pana la 7 ore. Daca suntem in tren modern sau automobil si folosim adaptor auto, atunci am avea autonomie de lucru on-line si mai lunga.

Microsoft Windows 8 Pro 64bit este preinstalat pe laptop si este alegerea cea mai buna pentruaceasta configuratie, deoarece poate folosi procesorul grafic mai eficient pentru a accelera functionarea aplicatiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu