NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Rezultate financiare bune la AMD

In ultimii ani AMD a stat foarte prost din punct de vedere financiar, deoarece procesoarele desktop nu au fost destul de eficiente iar procesoarele de laptop au fost prea slabe, in comparatie cu ceea ce a oferit Intel la fiecare schimbare de generatie (Sandy Bridge/Ivy Bridge/Haswell).Din punct de vedere financiar AMD a incheiat anul 2013 cu o pierdere de doar 83 milioane de dolari, care este foarte impresionanta fata de pierderile de 1183 milioane de dolari din 2012. 

Conform analistilor aceasta revenire a fost cauzata de cererea foarte crescuta in segmentul APU, mai exact pe piata consolelor, in care AMD a intrat recent. Cei care nu stiu inca, afla acum ca in consolele XBOX ONE si in PS4 se afla procesoare AMD APU cu 8 nuclee de procesare Jaguar si procesor grafic AMD Radeon GCN cu 768/1152 procesoare stream. Da, PS4 este mai puternic ca XBOX ONE, din cauza numarul crescut al procesoarelor stream, dar si din cauza tipului de memorie utilizat DDR3 in XBOX ONE vs. GDDR5 in PS4.

Un alt important aliat (sau chiar proprietar) al AMD ar putea fi Apple, care ar putea duce compania in profit clar, daca ar folosi si APU-uri AMD in majoritatea produselor. Specialistii nu exclud aceasta varianta, deoarece Apple mereu a dorit sa modifice un pic arhitectura procesoarelor destinate produselor Apple, iar Intel pare sa contracareze asemenea solicitari prin reguli din ce in ce mai rigide setate pentru procesoarele sale. Pedealtaparte AMD si-a aratat flexibilitatea, lasand companiile Sony si Microsoft sa umble la arhitectura procesoarelor APU, care au ajuns in consolele respectivilor producatori.

Ce stim sigur este ca AMD poate livra produse foarte impresionante, deci trebuie sa lucreze mai mult la procesoarele AMD FX cat si la APU-urile destinate pietei de calculatoare, care inca nu ating nivelul de performanta si eficienta implementata in cipurile pentru console.