NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Procesor misterios: AMD FX-670K

Procesoarele AMD APU (pentru calculatoare desktop, socket FM2/FM2+) cunoscute pana acum sunt de 4 feluri:
  • dual core + GPU = A4, A6
  • quad core + GPU = A8, A10
  • dual core = Athlon
  • quad core = Athlon
Misteriosul procesor descoperit intr-o configuratie HP apare ca AMD FX-670K, adica nu intra in nicio categorie cunoscuta pana acum. Procesoarele AMD FX sunt exclusiv pentru socket AM3+, si nu au procesor grafic integrat, deci cu siguranta suntem in fata unui rebrenduiri.


Cineva a reusit sa ruleze programul CPU-Z pe configuratia HP si a postat captura aceasta. Ce putem constata aproape sigur este ca procesorul AMD FX-670K este din generatia Richland 32nm socket FM2/FM2+, consuma 65W de energie si ruleaza 4 nuclee la 3.7GHz frecventa de baza si 4.3GHz Turbo.

Cea mai importanta concluzie ce putem trage din aceste date este ca AMD FX-670K este primul APU cu un consum de doar 65W si multiplicator deblocat (versiune "K"). Asemenea produse superioare apar constant in industrie, dar nu se vand in magazine, ci le primesc doar producatorii de calculatoare desktop, deoarece sunt prea speciale si se fabrica intr-un numar foarte limitat.

Cu toate ca disponibilitatea acestui procesor va fi limitata, reprezinta poate primul produs de la AMD care poate concura cu procesoare Intel si din punct de vedere al eficientei, un capitol la care AMD nu sta bine in ultimii ani.

Inca nu stim daca acest procesor va fi disponibil in magazine, si nici denumirea finala nu este sigura. Cel mai probabil AMD va renunta la sintagma "A10", si va ramane doar AMD FX-670K. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu