NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Cooler Scythe Tatsumi 1000B - LGA1150 ready!

 $  Pret de referinta  n/a Lei 
 $  Verifica pretul la: 

eMAG.ro - Coolere CPU


Coolerele speciale sunt folosite in principiu cu procesoare de tip Enthusiast Intel LGA2011/1366 si cu cipuri AMD de cel putin 100W. Cu lansrea platformei Intel Haswell s-au schimbat putin lucrurile, deoarece temperatura acestor procesoare fabricate pe tehnologia 22nm poate urca pana la 100 grade Celsius, desi consumul real de energie sta sub 53W la modele Dual Core si sub 84W la modele Quad Core.

Principalul motiv semi-oficial pentru aceste temperaturi neobisnuite este pasta termoconductoare folosita intre cip si capacul metalic al procesorului. Multi utilizatori au reusit sa reduca temperatura procesoarelor Haswell la 60-70 grade prin inlocuirea pastei termiconductoare de prosta calitate cu pasta de cea mai buna calitate, vandut separat.

Nimeni nu vorbeste insa despre tehnologia FinFET 3D, folosita pentru prima data in procesoarele Ivy Bridge, iar acum in Haswell, la care Intel a ales sa nu mai sudeze capacul metalic de cip. Oare Intel a marit temperatura intentionat? Tehnologia FinFET functioneaza mai bine la temperaturi ridicate?

Oricare ar fi raspunsul, producatorii de coolere pentru procesoare continua sa lanseze modele noi, care sa faca fata caldurii generate de cele mai noi procesoare. Coolerul Scythe Tatsumi 1000B din poza de mai sus poate disipa pana la 130W de caldura si vine cu suporturi pentru toate tipurile de socket Intel si AMD, cu exceptia platformelor de server si ultra low power (ex: AM1).


Coolerul Scythe Tatsumi 1000B se bazeaza pe 3 heat pipe-uri de 6mm grosime, care preiau caldura de la baza coolerului si o transfera spre lamelele de radiator. Heat pipe-urile si baza coolerului sunt facute din cupru, iar lamelele din aluminiu.

Multumit tehnologiei PWM ventilatorul 92mm montat pe radiator poate roti la viteze intre 200 si 2500 RPM, generand intre 7.2dB si 31dB zgomot. Aceasta tehnologie este binevenita in toate sistemele PC, care nu ruleaza procesorul la maxim (130W) tot timpul. Prin reducerea turatiei impreuna cu reducerea zgomotului se mai prelungeste si durata de viata al ventilatorului cu procente semnificative.

Fanii marcii Scythe sunt sfatuiti sa astepte sosirea acestui nou model, insa trebuie stiut ca si coolerele mai vechi din lista se descurca cu aproape oricare procesor de pe piata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu