NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

DIGI.mobil in roaming national

Concurenta intre furnizorii de servicii de telefonie mobila este practic inexistenta in ultima vreme. Companiile mari au clientii stabili, la fel ca si DIGI.mobil, care se adreseaza unui alt tip de utilizator, din cauza ariei de acoperire reduse.


Aceasta stabilitate se va schimba in curand, deoarece din 2014 DIGI.mobil are acoperire nationala, realizata prin infrastructura DIGI + roaming national in reteaua Vodafone. Contractul de roaming cu Vodafone a fost semnat pe 2 ani, si nu inseamna niciun cost suplimentar pentru utilizatori. Deocamdata se pot face doar apeluri Voce daca utilizatorul DIGI.mobil este in roaming national, dar peste cateva luni si internetul va fi accesibil. Telefonul mobil cu abonament DIGI.mobil se conecteaza automat la cea mai apropiata antena Vodafone cand iese din aria de acoperire DIGI, iar pe ecran apare "DIGI.mobilR" si/sau un "R" mic langa indicatorul de semnal. Trecerea automata inapoi in reteaua DIGI nu-mi dau seama cand si cum se face. In cazul meu am constat ca dupa ce telefonul trece in roaming, ramane acolo pana cand aleg eu manual reteaua DIGI. Acest lucru se intampla probabil din cauza ca semnalul DIGI este mai slab cam peste tot, deci telefonul alege reteaua cu semnalul mai puternic.

In afara de arie de acoperire aproape completa, abonatii DIGI.mobil primesc un beneficiu suplimentar, deoarece pot folosi si telefoane 2G prin infrastructura Vodafone (reteaua DIGI.mobil contine doar echipamente 3G).
UPDATE: providerul ne avertizeaza ca telefoanele 2G functioneaza doar in anumite situatii de roaming, deci doar pe servicii 3G ne putem baza ~100% la nivel national si international.

Costul abonamentelor DIGI.mobil este absolut accesibil, chiar daca sunt achizitionate fara reducere cu alte servicii la pachet. In acest moment sunt disponibile 5 abonamente:
  • Optim 2: 2EURO cu TVA = 200 minute (inter)nationale + 3GB internet
  • Optim 3: 3EURO cu TVA = 300 minute (inter)nationale + 3GB internet
  • Optim 5: 5EURO cu TVA = 500 minute (inter)nationale + 4GB internet
  • Optim 7: 7EURO cu TVA = 1000 minute (inter)nationale + 4GB internet
  • Optim Nelimitat: 10EURO cu TVA = minute nelimitate (inter)nationale + 5GB internet
*minutele incluse pot fi consumate in retele nationale si internationale (vezi lista operatorilor pe situl oficial)
**oricare abonament include minute nelimitate in retea DIGI.mobil si DIGI.Tel
***internetul este nelimitat, dar dupa 3GB, 4GB respectiv 5 GB consumati viteza maxima este redusa automat pana la sfarsitul lunii