NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Mini-PC Intel NUC fara ventilator DE3815TYKHE

De cand s-au lansat calculatoarele Intel NUC am avut timp sa ne obisnuim cu ele. In general sunt foarte mici, fac zgomot cat un laptop si folosesc exclusiv procesorul grafic integrat in procesoarele Intel Mobile Sandy Bridge/Ivy Bridge/Haswell.


Modelul nou Intel NUC DE3815TYKHE este putin diferit. NU, sistemul de racire nu foloseste ventilator, dar producatorul a facut si alte modificari mici.

In primul rand stocarea interna nu mai poate fi bazata pe card mSATA, ci avem 4GB eMMC integrat pe placa de baza. In afara de asta mai putem instala o singura unitate de stocare 2.5", care poate fi un SSD, Hybrid, Dual Drive sau hard disk 2.5" clasic.

Cel mai important component din acest calculator Intel NUC este un procesor foarte slab numit Atom E3815, care ruleaza un singur nucleu la 1.46GHz si un procesor grafic integrat Intel HD Graphics (Ivy Bridge) la 400MHz. Principalul motiv pentru care Intel a ales acest procesor este consumul redus de energie de doar 5W si bineinteles pretul de doar 31$ Tray. Memoria maxima fiind limitata la 4GB pe un singur canal 1066MHz, cel putin teoretic calculatorul poate rula orice sistem de operare.

(click pe poza pentru marire)
Asa arata interiorul minicalculatorului. Singurul component important care nu se vede este radiatorul de pe procesor, care probabil este atasat de unul din panourile carcasei si intra in contact cu procesor doar cand placa de baza este motata, cu suruburile sunt stranse.

Calculatorul are un singur slot SODIMM DDR3L-1333MHz pentru un modul de maxim 4GB, un singur port SATA, un port USB 3.0 in fata, 2 porturi USB 2.0 in spate, LAN, HDMI si VGA analog. Unele situri specifica si eDP (mufa nr. 22 din poza) la porturi video, dar trebuie stiut ca acesta nu poate fi folosit in carcasa de mai sus, ci doar in configuratiile AIO/laptop pentru a lega panoul LCD direct la placa de baza. 

Carcasa masoara total 190 x 116 x 40 mm si va fi disponibil in curand la un pret de aproximativ 129$. Cel mai probabil acest pret nu va include modulul de memorie, unitatea 2.5" si nici adaptorul Wi-fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu