NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Haswell-E cu DDR4 in acest an

Intel a anuntat demult lansarea procesoarelor Haswell-E pentru anul 2014, iar acum avem mai multe detalii oficiale despre primele cipuri, care vor sosi in magazine pana la sfarsitul anului.


Primul lucru de observat este plafonul termic ridicat de la 130W la 140W. Aceasta schimbare se datoreaza cresterii numarului de nuclee (4->6, respectiv 6->8), dar si prezentei power managementului, mutat de pe placa de baza in procesor. Deasemenea viteza de interconectare al procesorului cu alte componente a fost crescut de la 5GT/s (Ivy Bridge) la 8GT/s (Haswell-E).

Viteza memorie va creste de la DDR3-1866MHz la DDR4-2133MHz, o frecventa atinsa deja de catre entuziasti, insa acum va deveni standard pentru acest segment de piata.

Clientii cu buget redus vor alege varianta Intel Core i7-5820K cu 6 nuclee + HyperThreading (total 12 Thread-uri), care va fi disponibil la pretul de aproximativ 400$, timp ce clientii cu bani vor da aproximativ 1000$ pe modelul Intel Core i7-5960X cu 8 nuclee + HyperThreading (total 16 Thread-uri).

Modelul de mijloc se adreseaza celor care vor sa-si construiasca o configuratie cu 2 sau 3 placi video de performanta ridicata, care trebuie conectate neaparat la sloturi PCI-Express cu cate 16 canale (al treilea slot va avea doar 8 canale).

Procesoarele Haswell-E nu sunt compatibile cu placile de baza existente, ci vor necesita placi cu chipset nou, Intel X99.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu