NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Router Wi-fi TP-LINK TL-WR841N - 300Mbps, 1xWAN, 4xLAN, 2 x 5dBi antena externa, 2.4GHz

 $  Pret de referinta  90 Lei 

 $  Verifica pretul la: 

eMAG - TP-LINK TL-WR841N

Routerul Wireless TP-LINK TL-WR841N este un echipament de retea foarte interesant, deoarece creaza o retea Wi-fi rapid, cu acoperire extinsa (multumit celor doua antene externe) la un pret rezonabil. Deasemenea suporta firmware DD-WRT, care ofera mai multe facilitati decat softul original. In rest din pacate acest router nu ofera nimic special, cum ar fi suport pentru conexiuni de Internet Gigabit sau de cel putin 200Mbps, care este disponibil la toti providerii importanti din Romania (RCS-RDS ofera Internet pana la Gigabit/s, UPC pana la 200MBPS, Clicknet ofera 200MBPS doar in unele locatii).

In principiu acest router a fost construit pentru conexiuni de internet de pana la 100Mbps, deoarece toate porturile sunt de tip 100/10Mbps. Prin conexiune Wi-fi teoretic ar putea gestiona viteze mai mari, insa majoritatea utilizatorilor au constatat ca in practica acest router nu atinge 100Mbps prin Wi-fi, ci doar prin cablu UTP, desi partea digitala ar fi capabila de maxim 300Mbps.

Acest router suporta tehnologia QoS, una mai putin avansata, prin care putem aloca o anumita latime de banda fiecarui client, pe baza de numar IP. In majoritatea cazurilor aceasta functie poate fi folosita cu succes, insa are cateva limitari esentiale:
  1. regulile setate sunt rigide si unele tipuri de trafic pot perturba sistemul, cum ar descarcarile prin Bittorrent
  2. latimea de banda se aloca calculatoarelor, deci nu sunt prioritizate aplicatiile esentiale ca jocurile on-line, conferintele video, VOIP ...etc.
  3. QoS IP nu poate diferentia intre trafic Internet si retea (reteaua providerului, in care de obicei avem o banda mai larga decat pe internet), deci limitarea benzii intervine si acolo unde nu ar fi cazul


In aceasta poza puteti vedea modelul exact al cipurilor, folositor doar pentru cei care-si cauta o anumita configuratie dintr-un motiv sau altul.
NOTA: fiind vorba de un produs IT, modelul coponentelor se poate schimba in timp, deci nu este exclus ca routerul TP-LINK TL-WR841N comandat azi include componente mai noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu