NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Carcasa Lian-Li PC-Q19 - slim, aluminiu

 $  Pret de referinta  150 USD 

Lian Li a lansat o noua carcasa cu numele PC-Q19, cu dimensiuni neobișnuite, proiectat pentru sisteme care includ: 
  • placa de baza mini-ITX
  • placa video dual slot
  • sursa SFX
  • cooler CPU low profile

La prima vedere carcasa pare ciudat, insa daca rotim carcasa in pozitie orizontala, atunci putem vedea exact ce si cum a fost aranjat in interior.

In partea dreapata este locul placii de baza mini-ITX, pe care putem pune in principiu orice tip de procesor si memorii, insa inaltimea coolerului este limitata la aproximativ 7cm.

La slotul PCI-Express al placii de baza se conecteaza un "riser card", care schimba unghiul slotului in paralel cu placa de baza. In acest slot se instaleaza placa video de (aproape) orice lungime si grosime dual slot.

Daca ne uitam bine la design-ul carcasei, putem observa un spatiu liber sub placa video, folosit doar pentru aerisirea placii video. Teoretic acest spatiu poate fi ocupat si de placa de baza mATX sau chiar ATX, daca nu deranjeaza sistemul de racire de la laca video. Astfel denumirea de "carcasa mini-ITX" nu este exacta la acest produs. 

Partea stanga al carcasei este rezervata pentru sursa de tip SFX, care poate fi de maxim 400W reali si foarte zgomotoasa sub sarcina maxima. langa sursa gasim un ventilator 120mm, care este responsabil de scoaterea caldurii din carcasa - toate celelalte gauri de aerisire fiind de tip intrare (intake).

Asa arata carcasa cu toate componentele instalate. Cea mai importanta observatie este ca sursa este destul de departe de placa de baza, astfel cablul de alimentare ATX 24pin si 4+4pin trebuie sa fie destul de lungi, timp ce cablul de alimentare PCI-Express nu trebuie sa fie mai lung ca 10-20cm.

In poza aceasta putem vedea ca ventilatorul de pe coolerul CPU este orientat spre exterior, diminuand capacitatea de racire si modificand directia aerului. Astfel aerul cald este scos in 3 puncte: cooler CPU, ventilatorul 120mm si sursa SFX. Sper totusi ca cineva a montat gresit coolerul, sau defapt roteste in directia opusa. Personal as cauta un cooler, care atinge panoul lateral al carcasei si este racit in mod pasiv, aerul fiind tras de ventilatorul 120mm din partea cealalata al carcasei, creand astfel un flux de aer "natural", din jos spre sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu