NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Apple Mac Mini - Ivy Bridge Core i7 2.3, Quad Core, 4GB DDR3, HD Graphics 4000, 1TB HDD, Wi-fi, Bluetooth, Thunderbolt, USB 3.0

 $  Pret de referinta  4000 Lei 

 $  Verifica pretul la: 

eMAG - Apple Mac Mini
clickshop Apple Mac Mini
FLANCO Apple Mac Mini
 ALTEX Apple Mac Mini
azerty Apple Mac Mini
SENSODAYSApple Mac Mini
IT-shirt Apple Mac Mini
mediadot Apple Mac Mini
citgrup Apple Mac Mini

 CPU  Passmark  7328       GPU  3DMark06  6245 

 Specificatii: 
  • Intel Core i7-3615QM 2.3/3.3GHz, Quad Core, HT, TurboBoost, Ivy Bridge
  • 4GB DDR3-1600MHz (max. 2 x 8GB)
  • Intel HD Graphics 4000
  • HDD 1000GB 5400RPM
  • DVD-RW, Card Reader SDXC
  • 4 x USB 3.0, Gigabit LAN, FireWire 800, HDMI, Thunderbolt, audio in/out
  • Wifi BGN, Bluetooth 4.0, IR
  • sursa integrata cu eficienta 89%, 1.25W sleep / 10.2W idle / ? load 
  • 197 x 197 x 36 mm - 1.22kg
  • MAC OS X Mountain Lion
 Descriere: 

Ca majoritatea produselor Apple, si acest minicalculator este atractiv mai ales din cauza sistemului de operare MAC OS X. Componentele din interior sunt destul de slabe conform criteriilor din 2014.

Procesorul Intel Core i7 (probabil modelul 3615QM) Quad Core este din generatia Ivy Bridge (lansat in 2012). Are o performanta destul de buna, insa in comparatie cu noua generatie Haswell putem constata ca-i lipsesc anumite tehnologii, cat si procesorul grafic integrat este mai sarac.

Memoria de sistem de 4GB este alcatuita din 2 module de 2GB, deci daca vrem sa facem un upgrade, atunci trebuie sa schimbam modulele pe 4 x 4GB sau 2 x 8GB.

Hard diskul ales pentru aceasta configuratie este unul clasic de 1TB 5400RPM 2.5" (laptop), destul de nepotrivit pentru orice tip de calculator cu procesor de top, adica Core i7. Un SSD ar fi cu mult mai potrivit, mai ales daca vrem viteza mai mare si mai putin zgomot.

La capitolul conectivitate trebuie sa recunoastem ca mini PC-ul Apple Mac Mini sta foarte bine, deoarece are ThunderBolt, USB 3.0, Gigabit LAN, HDMI, FireWire, Bluetooth, Wi-fi si receptor InfraRosu.

Pentru unitate optica producatorul nu a gasit loc in carcasa, deci totul trebuie descarcat de pe internet sau incarcat cu ajutorul dispozitivelor de stocare pe USB/card de memorie SD.

Sursa AC/DC integrata este foarte eficienta comparat cu un desktop obisnuit, dar trebuie stiut ca si incarcatoarele de laptop obisnuite ating acest nivel de eficienta intre 80-90%.

In concluzie acest mini PC a fost facut pentru fanii Apple, care s-au obisnuit cu sistemul de operare si design-ul impresionant al produselor Apple. Cei care vor sa foloseasca Microsoft Windows pot cumpara un calculator de ultima generatie mult mai performant si mai ieftin, chiar daca pentru licenta Microsoft Windows  trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 500 Lei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu