NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Casti Wireless DIY - Radio FM

 $  Pret minim estimat  120 Lei 

 $  Verifica pretul la: 

eMAG - PNI FunBox A58/Samsung E1280/Casti
evoMAG.ron/a
CEL.ro - n/a
clickshop n/a
marketonline - n/a
SENSODAYS - n/a
FLANCO n/a
 ALTEX n/a
azerty n/a
mediadot n/a
citgrup n/a

 Ingrediente: 
  • casti cu mufa 3.5 mm
  • modulator FM auto + alimentare 12V
  • radio portabil sau telefon mobil cu radio FM
 Descriere: 

De cand folosesc casti la calculator, am o problema serioasa cu firul, care nu este destul de lung, se agata de orice pe masa ...etc. si din cand in cand trag de el, incercand sa plec de langa PC cu castile pe cap.

Solutia logica este wireless, insa majoritatea tehnologiilor sunt foarte limitate sau costa o gramada de bani. Castile Bluetooth functioneaza doar cateva ore, castile wireless (2.4GHz) rezista in jur de 10 ore iar solutiile profesionale ultrascumpe ofera cel putin o zi de functionare dintr-o incarcare.

Dintre aceste solutii niciuna nu-mi place, in primul rand pentru ca au o autonomie foarte scurta, iar in al doilea rand sunt foarte putine asemenea produse pe piata.

Citiind in mod regulat informatiile despre telefoanele noi (si vechi) am dat peste o descriere al unei functiuni, care permite telefonului sa transmita muzica (sau orice semnal audio) catre radioul din masina prin tehnologia radio FM. Dupa cateva ore de research am aflat ca mai multe telefoane sunt capabile sa faca asta, dar mai este un produs dedicat exclusiv acestui scop, si anume modulatorul FM pentru automobile. DA, acest dispozitiv este foarte ieftin si spre surprinderea mea are intrare jack 3.5mm stereo, unde putem intra cu semnalul audio de la calculator (sau orice alta sursa cu iesire stereo).


Dupa ce conectam calculatorul la acest jack, mai avem nevoie de alimentare 12V si de un radio portabil sau telefon mobil ieftin cu radio FM integrat.

Personal optez pentru telefon mobil ieftin, deoarece costa doar 50-80 Lei (nou), are acumulator, incarcator, si greutatea este mai mica (~75g) decat al unui radio portabil cu acumulatori AA/AAA traditionali. Singurul criteriu este ca telefonul sa porneasca fara cartela SIM (sau cu SIM inactiv), altfel daca trebuie sa instalam un SIM activ, atunci putem avea diferite complicatii legate de autonomia bateriei si/sau mesaje/apeluri primite in momente nepotrivite.

Daca avem modulatorul conectat la sursa 12V si la jack-ul verde (audio out) de la calculator, iar castile preferate conectate la telefonul mobil, trebuie doar sa setam frecventa modulatorului si sa cautam transmisia in aplicatia Radio FM al telefonului mobil. Astfel putem folosi orice casti, iar autonomia bateriei va depasi 1 zi de functionare non-stop.

Pentru a creste confortul, putem monta telefonul de doar 75g pe casti mari chiar pe banda, sau daca avem casti mici "in ureche", atunci putem baga telefonul intr-un buzunar apropiat, unde nu ne deranjeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu