NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

TVA 19% -> 24% -> 9% la alimente


Reducerea TVA la 9% la alimente incepand cu luna iunie reprezinta un pas important pentru economia tarii. Aproape toti locuitorii vor plati cu maxim 15% mai putin pentru alimente, ceea ce inseamna in medie cateva sute de lei in plus in bugetul lunar al familiei. Marele semn de intrebare ramane in legatura cu destinatia acestor bani economisiti, deoarece nimeni nu stie sigur unde si in ce proportie se vor duce aceste sume.
  1. Pentru stat cel mai bine ar fi sa cheltuim banii pe tigari, alcool, benzina ...etc., deoarece astfel cam 60-70% din suma ar fi returnati la bugetul de stat.
  2. Pentru cetateni este greu de spus. Cu siguranta fiecare om din tara a taiat ceva de pe lista de cumparaturi cand a ramas fara 25% din salariu, fara 5% din pensie ...etc, deci dupa parerea mea cel mai sanatos ar fi sa-si reintroduca produsele taiate anterior pe lista de cumparaturi
  3. Economia reala ne cere sa cheltuim banii pe produse romanesti, preferabil pe cele cu TVA redus, pentru a lasa mai multi bani (de salarii si investitii) patronilor, si mai putini pentru statul ineficient.
Cu toate (caco) ca consiliul fiscal a dat aviz negativ pe planurile guvernului legate de TVA, sunt sigur ca rezultatele vor fi cat se poate de pozitive pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Cand este vorba despre economie, nu te poti baza pe statistici din trecut, deoarece piata este dinamica. Daca ai curaj, poti obtine rezultate nesperate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu