NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Deltatronic Silentium - Workstation

Deltatronic este o firma germana, care proiecteaza calculatoare silentioase pentru mediul de afaceri dar si pentru acasa. De exemplu Deltatronic Silentium  fost primul desktop AIO fara ventilator, racirea componentelor bazandu-se pe radiatorul extern si circulatia naturala al aerului cald.

Azi producatorul german a prezentat o solutie impresionanta pentru statii de lucru (workstation) si/sau calculatoare de gaming ultrasilentioase.


Carcasa silentioasa nu este foarte frumoasa, dar la prima vedere ne dam seama ca nu este un calculator worstation obisnuit, urat. Un intreg panou al carcaei este un radiator urias, la care componentele interioare generatoare de caldura sunt conectate cu ajutorul heat pipe-urilor customizate.


DA, aceasta carcasa speciala suporta un procesor de top LGA2011-3, adica Core i7-5960X cu 8 nuclee + HT sau chiar XEON E5-2687W V3 cu 10 nuclee + HT, si o placa video de top, maxim Geforce GTX 980. Caldura generata toatala al acestor componente este de 160W (procesor) + 165W (placa video) = 325W, preluata exclusiv de radiatorul urias (practic ajutat un pic si de ventilatorul din sursa si/sau din spatele carcasei).

Sincer nu pot sa-mi dau seama la ce temperaturi poate tine componentele interne aceasta carcasa, lipsesc teste in acest sens, insa mi se pare fezabil ca un heat pipe de grosime 8mm sa transfere eficient energie termica de 80-90W. Cel mai apropiat produs cu care se poate face comparatia este coolerul Thermaltake Frio 12 Silent, care se bazeaza pe 3 asemenea heat piep-uri si poate disipa caldura de pana la 150W, cu ajutorul unui radiator destul de mic si ventilator silentios.
 

Carcasa configurata cu sistem complet poate fi cumparat la minim 1990 EURO, un pret care include 2x8GB DDR4-2133 memorie, procesor Core i7-5820K, placa de baza MSI X99S SLI PLUS, radiatorul urias cat si o sursa ATX Silentium! SPS550W.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu