NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Zotac Zbox seria "R" - in curand

Zotac este cunoscut pentru tot feluri de echipamente IT, dar mai ales pentru minicalculatoarele si placi video cu design special.


Azi Zotac a anuntat un minicalculator extrem de interesant, care va veni in 2 configuratii diferite: una cu procesor Core i3-5010U si slot mSATA, alta cu procesor Celeron 2961Y, fara slot mSATA. Pana aici nimic interesant, insa ambele configuratii au urmatoarele facilitati rare:
  • 2 bay-uri 2.5" pentru HDD, SSD sau SSHD
  • 2 porturi Gigabit LAN
  • 2 antene externe Wi-fi/Bluetooth
Prezenta acestor componente poate insemna un singur lucru: aceste minisisteme au fost proiectate pentru a servi ca ruter performant, file server, multimedia center ...etc. cel mai probabil acasa in living, legat la un televizor cu ecran mare (posibil chiar 4K) prin HDMI sau  la monitor PC prin DisplayPort.

Intr-un alt scenariu un asemenea minicalculator poate fi folosit si in magazine, deoarece are un port serial pentru conectare cu aparate POS si casa de marcat. Deasemenea portul serial poate fi folosit si pentru a controla diferite sisteme automatizate relativ simple. Pentru fabrici mari ar fi nevoie de mai multe calculatoare cu mai multe porturi.

Avand in vedere ca performanta configuratiilor Zotac Zbox RI531 si RI323 este destul de redusa (3029 respectiv 1282 puncte Passmark), ar merita sa vedem daca putem construi ceva similar din componente PC standard.

 Echivalent pentru Zotac Zbox RI531: ~2000Lei 
 Echivalent pentru Zotac Zbox RI323: ~1500Lei 
Aceste sisteme echivalente, construite din componente standard, consuma in jur de 100W energie, timp ce minicalculatoarele Zotac nu depasesc 65W. Nivelul de zgomot va depinde de talentul tehnicianului care asambleaza calculatorul. Teoretic ventilatorul mic din minicalculatorul Zotac poate genera mai mult zgomot decat ventilatorul din sursa ATX si coolerul stock de pe procesor. Ramane de vazut (auzit) cand minicalculatoarele Zotac vor sosi in magazine si un specialist independent le va testa sub sarcina maxima.

Deocamdata nu stim data livrarii catre depozite/magazine, si nici pretul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu