NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Surprize de la AMD - NANO, Fury X2 si Project Quantum

Fanii AMD au asteptat mult timp pentru noua generatie de placi video, insa aproape nimeni nu a banuit ce surprize le-a pregatit AMD.

A fost lansat generatia Radeon R7/R9 300 de placi video, care include modele bazate pe procesoarele din generatia veche, insa cu imbunatatiri destul de semnificative ca:
  • mai multa si mai rapida memorie
  • pret competitiv
  • consumul de energie redusa cu aprox 10%
Se pare ca cea mai ieftina placa video din noua generatie este modelul AMD Radeon R7 360 cu 2GB memorie GDDR5 128bit, care la noi costa in jur de 600 Lei. 
Cumpara placa de la PCGarage.ro si nu uita sa folosesti codul de reducere de 1%: HNY1E4G1

Ceva mai scump este modelul AMD Radeon R7 370 2GB 256bit, care costa in jur de 800Lei. Modelele cu 4GB memorie costa in jur de 900Lei.
Cumpara placa de la PCGarage.ro si nu uita sa folosesti codul de reducere de 1%: HNY1E4G1

Deasemenea si AMD Radeon R9 380 vine cu 2GB sau 4GB GDDR5 memorie 256bit la preturi intre 1000-1200Lei.
Cumpara placa de la PCGarage.ro si nu uita sa folosesti codul de reducere de 1%: HNY1E4G1

Placile AMD Radeon R9 390/390X vin cu 8GB memorie GDDR5 512bit la preturi intre 1800-2400Lei.
Cumpara placa de la PCGarage.ro si nu uita sa folosesti codul de reducere de 1%: HNY1E4G1

Specialitatea casei insa nu este reprezetata de aeste placi video putin imbunatatite, ci de cele 4 noi placi video cu procesor grafic complet regandit Fiji si memorie HBM.

AMD Radeon R9 Fury X este cea mai cautata placa video de la AMD, deoarece echipa rosie a reusit sa construiasca un "980Ti killer" foarte mic, cu racire cu apa AIO fara sa depaseasca 275W TDP.

DA, aceasta placa video incape si in unele carcase de tip ITX. Cerintele sunt ca sursa sa aibe 2 conectori PCI-E 8pin iar in carcasa sa fie loc pentru radiatorul 120cm destul de mare.
Inauntru putem vedea coolerul fabricat de Cooler Master, care raceste procesorul grafic si memoriile HBM, iar noutatea ingenioasa, care m-a surprins, este teava mica de cupru, prin care trece apa, racind astfel si regulatorul de tensiune. Astfel cei de la AMD au rezolvat racirea placii intregi cu un cooler AIO de 85 USD si o teava de cupru de 1-2$. Placa funtioneaza la 50 grade Celsius, iar conform oficialilor de la AMD, coolerul AIO poate raci pana la 500W. Impresionant de la o placa de doar ~3500Lei.
Cumpara placa de la PCGarage.ro si nu uita sa folosesti codul de reducere de 1%: HNY1E4G1

 AMD Radeon R9 Fury  este o placa video putin mai modesta, cu cooler clasic (3 ventilatoare) si GPU cu mai putine unitati paralele. In schimb este echipata cu acelasi memorie 4G HBM ca Fury X si va fi probabil varianta Best Value pentru gaming in rezolutie 4K. Placa va fi disponibila in doar cateva saptamani.

AMD Radeon R9 NANO este ceva special. Placa asta chiar incape in orice carcasa ITX de gaming si promite o performanta echivalenta sau mai buna decat modelul R9 290X. Consumul maxim de energie este de doar 175W, are nevoie de un singur conector PCI-E 8pin.
Placa ocupa 2 sloturi si este racita cu un singur ventilator. Va fi disponibila "in vara aceasta" conform oficialilor de la AMD.

 AMD Radeon R9 Fury X2  este o placa video putin mai lunga si mai inalta decat varianta Fury X, insa are o scuza unica pentru asta: are 2 procesoare grafice Fiji complete + un cip PCI-Express Bridge 48X in mijloc.
Placa are la dispozitie 75W din soclu si inca 300W din 2 conectori PCI-E 8pin. Inca nu este clar cand si cum va fi disponibila.

 AMD Project Quantum: 


DA, acest minicalculator va putea fi comandat cu placa video AMD Radeon R9 Fury X2. Desi aparent nu are nicio legatura cu produse Apple, dupa parerea mea design-ul a fost inspirat de noul MAC PRO, care este racit de un singur ventilator 14cm.

Cei de la AMD nu au vrut sa foloseasca componente speciale, asadar au instalat un sistem de racire cu apa customizat, permitand folosirea unei placi de baza ITX si procesor de aproape orice tip AMD/Intel.
Cum se poate vedea in poza, radiatorul urias si ventilatorul sunt in partea de sus al carcasei, iar placa de baza si placa video stau la parter. Si unde e sursa?
Din pacate sursa a fost mutata in garaj, deoarece in carcasa nu mai este loc pentru o sursa de 600W+.

AMD Project Quantum va fi disponibil in curand, si va putea fi comandat cu procesoare Intel pana la Core i7-4790K sau cu procesoare AMD FX.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu