NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Costul performantei #1 - Procesoare desktop

Prea multi oameni m-au intrebat de prea multe ori ce procesor sa-si cumpere, care este cel mai bun...etc. Asadar am decis sa explic totul printr-un grafic, odata pentru totdeauna.

Mai jos voi ilustra costul performantei. Performanta procesoarelor este reprezentata de puncte Passmark de pe situl CPUbenchmark.net iar preturile sunt luate de pe situl Cel.ro in data de 4. iulie 2015.
Click pentru marire
Din acest grafic reiese clar, ca la procesoarele de top platesti exponential mai mult pentru fiecare procent de performanta in plus, timp ce procesoarele de sub 1000 lei ofera cu mult mai multa performanta / Leu.

In urmatoarea poza am sortat procesoarele dupa pret, performanta, consum de energie, performanta/pret si eficienta (performanta/consum). Daca nu se vede bine, downloadeaza-l!

Click pentru marire
*Am introdus consumul de energie oficial al procesoarelor, dar in realitate fiecare cip individual poate consuma cu cateva procente mai putin sau mai mult decat aceasta cifra. Deasemenea, la calcularea consumului unui sistem PC intreg, intervine si nivelul de eficienta al placii de baza si al sursei.

Recomand vizitarea magazinelor on-line pentru a compara preturile curente: eMAG.ro, azerty.roCel.ro, MediaDOT.ro, evomag.ro, sensodays.ro, marketonline.ro, ALTEX.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu