NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

AMD Radeon R9 NANO este aici!

Placa video AMD Radeon R9 NANO a fost anuntata demult, si au aparut destul de multe informatii despre ea pana azi. Acum stim exact specificatiile placii si o putem descrie in foarte putine cuvinte:

R9 NANO = Fury X mai mic, limitat la 175W si 1GHz


Fizic, placa video AMD Radeon R9 Nano este mai scurta cu 40% decat vechiul R9 290X, masoara doar 6 inci, cu 0.7 inci mai putin decat cea mai mica placa video de la nVidia, adica Geforce GTX 970 mini. Ocupa doua sloturi, dar are nevoie de mult aer, deci este indicat sa lasam liber inca un slot langa placa.

Coolerul, comprimat in spatiul disponibil de doar 2 sloturi si 15.24cm lungime, se bazeaza pe tehnologia "dual vapor chamber" (practic este un heatpipe plat), cat si pe 2 heat pipe-uri pentru procesor grafic si memorii, iar stabilizatorul de tensiune are un mini cooler propriu cu un heatpipe scurt. Un singur ventilator mare poate tine placa sub 75 grade Celsius fara sa depasesca nivelul de zgomot de 42dB.
Poza aceasta arata cat de mic poate fi un PC de gaming, configurat cu procesor Intel?! DA, AMD si-a recunoscut esecul pe piata de procesoare pentru gameri si entuziasti, deci aproape toate configuratiile promovate (inclusiv Project Quantum) se bazeaza pe procesoare Intel.

Placa video AMD Radeon R9 Nano are nevoie de maxim 175W energie electrica, care este transportata prin slotul PCI-Express 16X (max. 75W) si o mufa PCI-E 8-pin (max. 150W).

Teoretic acest minisistem de gaming cu procesor Core i7-4790K (88W) poate functiona cu o sursa de buna calitate cu o putere de 400W, adica cel putin 24A pe Rail-ul de 12V.

Recomand carcasa Spire PowerCube 710 mATX, deoarece este foarte mica (masoara doar 285 x 210 x 270 mm) si are o gaura de aerisire laterala foarte mare, prin care placa video primeste suficient aer rece. Carcasa fara sursa (suporta sursa ATX) costa in jur de 130Lei la eMAG.ro.
Aceste teste au fost facute de AMD, deci probabil au ales jocurile cu cele mai favorabile rezultate, cum s-a intamplat si cu fratele mare, AMD R9 Fury X. Ce stim sigur, este ca aceasta placa video este super-optimizata si eficientizata, dar va costa cam mult, adica 649 USD, exact ca modelul AMD Radeon R9 Fury X. Cu toate astea este de asteptat ca stocurile nu vor fi suficiente, cel putin pana la sfarsitul anului. Click pe eMAG.ro pentru a verifica daca a aparut deja placa la cel mai mare retailer din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu