NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

DIGI 4G - nelimitat pana la sfarsitul anului 2015

DIGI a lansat serviciul de internet mobil 4G in cateva orase, cu cateva antene. Poti vedea aria de acoperire "Live", adica actualizat destul de frecvent, pe situl oficial DIGI dedicat serviciului 4G.
Initial comunicatul DIGI a vorbit despre trafic limitat la acelasi valori, ca serviciile 3G, adica 3GB sau 4GB in functie de abonament si 15GB pentru abonamentul cel mai scump, dar se pare ca s-au razgandit. Probabil din cauza ariei de acoperire foarte redusa au decis sa ofere, cel putin pana la sfarsitul anului, trafic 4G nelimitat la toate abonamentele DIGI.
Din pacate nu am telefon compatibil cu retele 4G, dar am reusit sa testez viteza cu un Allview E4. Pe parcursul mai multor zile, rezultatele testelor au fost cat de cat stabile, in jur de 40Mbps download si 6Mbps upload.

Trebuie stiut ca serviciile de telecomunicatii si conditiile in care pot fi folosite sunt imbunatatite in fiecare zi, deci ne putem astepta la viteze mari mari, la diferite limitari, cat si la schimbari de tarife in functie de statisticile de trafic. Ca sa va dau un exemplu, de cand UPC a lansat serviciul de internet de 500Mbps tarifele si promotiile legate de acest serviciu s-au schimbat de aprox 5 ori/luna. Conform ofertei actuale clientii noi primesc viteza de 500Mbps gratuit, daca contracteaza un pachet de servicii de cel putin 69Lei/luna. Clientii cu contracte valabile inca in perioada obligatorie de 1-2 ani pot upgrada internetul numai contra cost, adica aprox +25Lei/luna.
Cam asa arata harta antenelor 4G, insa in fiecare oras marcat cu 4G are doar cateva antene, deci nu este acoperita intreaga suprafata.
Momentan Bucuresti are acoperirea cea mai buna cu zeci de antene, iar despre viteza, utilizatorii raporteaza viteze intre 30-40Mbps. OK, trebuie sa recunoastem ca nu se compara cu Orange si Vodafone, care merg cu peste 100Mbps, insa limitele de trafic sunt mai permisive, chiar daca DIGI va reveni la limitele anuntate initial (3-5GB pentru abonamentele ieftine si 15GB la "Optim Nelimitat" de 6EURO).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu