NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Vesti bune de la AMD

In ultimii ani Intel a fost lasat in pace sa-si creasca profitul si market share-ul, si aceasta situatie nu se va schimba in curand, cel putin pana la sfarsitul anului 2016.
DA, AMD a primit primele procesoare 14nm FinFET functionale de la GlobalFoundries. Fara sa intre in detalii, AMD a confirmat ca cipurile au trecut de teste fara probleme semnificative, deci urmeaza sa fie lansate pe piata in 2016.
Astfel toate tipurile de CPU, GPU si APU  - fabricate pe tehnologie 14nm - vor fi lansate in 2016. Mai intai cel mai probabil vor aparea modelele de top, iar modelele mai ieftine doar in 2017.
Pana la profitabilitate insa este o cale lunga, deoarece GlobalFoundries abia a inceput procedurile de optimizare pentru a avea cat mai putine rebuturi. Performanta fabricii va determina cand si in ce cantitate vor intra pe piata procesoarele de tip CPU, APU si GPU.
Pretul cipurilor AMD aproape 100% sigur va trebui sa fie sub pretul concurentei, pentru a putea avea succes.
Sunt sanse reale ca AMD sa redevina lider in performanta, daca ne uitam la inovatiile slabe facute de Intel in ultimii ani, de la Sandy Bridge pana la Skylake.
Un procesor Sandy Bridge Core i7-2700K (fara overclock) obtine 8851 puncte Passmark, iar un Skylake Core i7-6700K (fara overclock) obtine 10908 puncte in popularul soft de testare. In procente diferenta este de doar 23%, deci daca Intel continua in acest ritm, imbunatatirea de 40%, promisa de AMD, va schimba complet piata procesoarelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu