NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Kit Tastatura + Mouse Logitech MK220 - dupa 3 ani de folosinta

  Despre tastatura Logitech K220 nu am multe de spus. Inca funcționează perfect, cu excepția literei "I", care se apasă simțitor mai greu și a rămas blocat de câteva ori. Dupa ce am scos tasta și l-am curățat, nu s-a mai blocat, dar tot se apasă mai greu decât tastele celelalte. Deasemenea de pe câteva taste s-a șters partial litera, însa după 3 ani (din care cam 1 an a fost folosit intens) este absolut normal.
Partea stângă al tastei Space Bar este mai lucioasă, deoarece eu numai cu degetul mare stâng îl apăs, și-l ating frecvent cu unghia.
Spatele tastaturii este o alta poveste, mult mai tragica. Mai întâi și-a pierdut piciorușele anti-alunecare de cauciuc, iar după aceea pe rand s-au rupt și picioarele de plastic, cu care reglezi înclinarea. Cum s-a întâmplat? Au tot căzut obiecte grele pe tastatura cu picioarele extinse... noroc ca altceva nu s-a rupt.
Cu mouse-ul Logitech M150 Wireless am avut 2 probleme de la prima zi:
  1. Partea de sus al construcției din plastic, care include și cele 2 butoane, făcea zgomot la fiecare apăsare, deoarece nu a fost fixata bine. Am rezolvat problema cu un șurub, care aparent avea loc marcat, dar lipsea. Pana la urma a trebuit sa tai un pic din plastic, pentru a face loc pentru capul șurubului (lucios in poza).
  2. Capacul care acoperă bateriile (și include 2 din 4 piciorușe de teflon) se mișca la fiecare apăsare sau manevra. Dupa ce am lipit doua bucatele de banda adeziva in locurile marcate in poza, nu am mai avut aceasta problema.


Problema nr. 3 a apărut după cam 6 luni de folosință intensiva, când 2 piciorușe de teflon (din fata) s-au consumat complet, împreună cu cerculețele de plastic, care le țineau in loc. Cu o lama (cutter) și hârtie șmirghel am netezit suprafața sub toate 4 piciorușe și am transplantat (folosind Super Glue) piciorușe noi de la un mouse donor A4tech vechi, defect, foarte putin folosit. Aceste piciorușe au rezistat pana acum la 2,5 de ani de folosință intensiva (10-12 ore/zi), și nu au pierdut din grosimea originala nici măcar 10%... deci vor rezista încă 10 ani ;)

Problema nr. 4 este una generala, prezenta la 99% din mouse-urile disponibile pe piata, dar merita menționata: CLICKUL GĂLĂGIOS!


Din fericire exista cel putin o soluție eficienta pentru aceasta problema, și anume reducerea distantei de mișcare al comutatorului, după decapitare cu ajutorului unui ac.


Butonul din imagine este pentru rotila de scroll, însa in acest mouse este de exact același tip ca la left-right-click... și este mai bine poziționat pentru demonstrație. Long story short, conductorul metalic de sus trebuie îndoit in jos cam 0.5-1 mm, in funcție de model și preferințe personale.
NOTA: Daca lași prea putin loc de mișcare pentru contactul din mijloc, atunci click-ul se poate bloca sau se poate deveni foarte sensibil... se poate corecta ulterior...


In clipurile video nu se aude diferența reala, insă dacă am redus distanta de mișcare cu 50%, atunci după re-asamblarea comutatorului și al mouse-ului, va fi semnificativ mai silențios.

OK. Mi-am cumpărat un KIT tastatura + mouse relativ scump (110Lei) ... și am avut destul de multe probleme cu el ... dar l-am reparat (și voi continua sa-l repar) dintr-un singur motiv: PARTEA ELECTRONICA FUNCȚIONEAZĂ PERFECT.

Nu am avut probleme legate de compatibilitate, întreruperi de semnal sau baterii golite prematur. In mouse schimb bateriile AA cam odată la 4 luni (cu 12 ore utilizare intensiva/zi) și se trezește de fiecare dată când pun mâna pe el, nu trebuie sa apăs niciun buton.

Nu prea folosesc tastatura Logitech in ultima vreme, din motive subiective. Momentan folosesc Genius KB-G200, despre care voi scrie un review in curând...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu