NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Arctic Cooling Alpine 11 - Passive

Arctic Cooling a lansat un cooler pasiv - destul de mare - pentru procesoare Intel. Nu este o premiera absoluta, deoarece Arctic de câțiva ani produce ceva similar și pentru AMD socket AM1, dar noul cooler merita mai multa atenție din cauza compatibilității extinse (LGA 1150, 1151, 1155, 1156) chiar și cu cea mai noua platforma - Intel SkyLake.


In acest caz știm sigur ca produsul nu generează zgomot, deoarece este alcătuit dintr-o singura bucata de aluminiu, care măsoară 95 x 95 x 69 mm și are o greutate de 527g.


Radiatorul Alpine 11 Passive se montează foarte ușor, cu 4 șuruburi și arcuri, cu capetele șuruburilor sub placa de baza. Daca carcasa nu-ti permite sa accesezi zona de sub soclul procesorului, atunci va trebui sa montezi coolerul înainte sa instalezi placa de baza.


Alpine 11 Passive, ca toate coolerele AC, vine cu pasta termoconductoare MX-2 preaplicata, deci instalarea nu necesita nicio unealta sau accesoriu in afara de o șurubelniță.


Direcția optima al lamelelor depinde de fluxul de aer generat de ventilatoarele carcasei, insa dupa parerea mea fluxul optim ar fi creat de un ventilator 9-12CM montat deasupra, rulat la ~500RPM, adica foarte silentios. Estimez ca radiatorul poate raci procesoare de pana la 88W, cu ventilator montat, insa temperaturile vor fi mai mari, din cauza materialul folosit: 100% aluminiu. Coolerele cu pastila de cupru sau heat pipes pot raci mai bine cu aprox. 10-15 grade C.

Oficial radiatorul Arctic Cooling Alpine 11 Passive poate raci procesoare de pana la 47W, adica categoriile scumpe cu sufixul "T" Celeron/Pentium/Core i3/i5/i7 cu TDP 35W si cateva modele cu TDP 47W.

Neoficial, daca cunosti procedura de undervolting, poti reduce consumul oricarui procesor non-T sub 47W, fara scaderea performantei, sau in cel mai rau caz sacrificand un pic din performanta. Eu am reusit cu un Haswell Celeron G1820 54W sa-i reduc voltajul de la 1.03 la 0.8, reducand consumul undeva sub 35W...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu