NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

XBOX ONE S


Variantele XBOX ONE S cu hard disk de 2TB si de 1TB sunt deja disponibile in magazine la 399USD, respectiv 349USD, la care se adauga TVA (la noi). Varianta cea mai ieftina cu hard disk de 500GB va sosi in magazine numai pe 23 august, si va costa 299USD + TVA.

Cu toate ca toti bloggerii, vloggerii si techtuberii cred ca principala inovatie este modularitatea noului XBOX ONE S, eu sunt mai impresionat de procesorul nou, bazat pe acelasi arhitectura ca cel din XBOX ONE, insa fabricat pe tehnologia 16nm si cu controler SATA upgradat 6Gbps, probabil pentru SSD-uri. Tehnologia 16nm a permis reducerea consumului si un overclock la procesorul grafic de la 853MHz la 914MHz...


Cei de la iFixit.com au si desfacut un exemplar, daand un scor de 8 din 10 la capitolul "usurinta de reparare", care deasemenea nu mi se pare realist.

Da, noul XBOX ONE S poate fi dezasamblat si reasamblat foarte usor, insa partea grea este in continuare sa facem rost de piese de schimb. In afara de hard disk si cooler, nu putem inlocui nimic cu componente PC, disponibile in magazine.

In XBOX ONE S cel mai vulnerabil component este unitatea optica, iar in functie de caldura si praf poate muri sursa sau placa de baza. Da, placa de baza include toate cipurile inportante, cum ar fi SoC-ul (APU + controlere I/O) principal, memoriile, memoria flash, porturile ...etc. Desi teoretic un service de laptop ar putea repara placa de baza, cel mai probabil nu vor avea acces la cipuri de schimb de la producatori, ci eventual de la surse dubioase din China, care deobicei vand rebuturile adunate din gunoiul fabricilor. ASADAR orice reparatie in afara garantiei se va face cel mai probabil exclusiv prin inlocuirea unor componente intregi la preturi destul de mari.

Mai aduce un element important noua versiune de XBOX ONE, si anume portul HDMI 2.0a, care permite transmiterea semnalului 4K@60Hz catre televizor sau monitor. Deocamdata insa este putin probabil ca vom avea jocuri, care vor rula in rezolutia mentionata, deoarece chiar si cele mai scumpe calculatoare desktop inca au probleme cu grafica 4K setata la maxim. Probabil vom avea niste jocuri cu grafica simpla, care vor prinde 60Hz in rezolutia 4K, si binenteles continut multimedia gen Youtube, Netflix, HBO ... etc.

Vezi daca a aparut deja consola XBOX ONE S si la: eMAG.ro, cel.ro, ALTEX.RO, PCGarage.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu