NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

AlbachLED - 5Lei la Kaufland

Cu cateva saptamani in urma Kaufland a adus niste becuri LED foarte ieftine, care teoretic consuma 5W si produc 250lm lumina rece 6400K. In realitate pe cutie si bec scrie 5W, insa pe electronica interioara scrie doar 3W. Coincidenta sau nu, peste cateva zile au aparut becuri similare si la Auchan, cu sticker de 3W, lipit peste specificatia de 5W, la un pret de doar 2Lei, din care 1Leu este taxa de mediu :))) Cine a spus ca primim mult gunoi din vest?


Am cumparat aceste becuri pentru a putea filma fara umbre cu telefonul mobil, montat pe un selfie stick, pe masa. Din pacate am constatat ca nu sunt potrivite pentru acest scop, deci am decis sa ma uit inauntru, ca sa vad ce se poate modifica ca sa se potriveasca.

NOTA: acest bec LED functioneaza cu 220V AC, deci circuitele trebuie neaparat izolate, altfel reprezinta pericol major de electrocutare!!!

Pe scurt:

  1. am scos placa de circuit
  2. am mutat componentele mari din spate (si din centru)
  3. am lipit placa si componentele pe o bucata de plastic
  4. am facut o gaura in centrul cercului, format din LED-uri
La 2Lei, aceasta solutie DIY este un mare pas inainte. Se monteaza pe spatele telefonului, cu camera vizibila in gaura, astfel teoretic dispar umbrele din filmari. Nu este o solutie perfecta. Daca cauti - gasesti locurile mai putin iluminate, dar macar nu bat la ochi ca in filmarile cu alte surse de lumina.


Cum puteti vedea, conteaza foarte mult cate surse de lumina sunt folosite si pozitionarea lor. Cu becul montat pe telefon, nu trebuie sa repozitionez sursele de lumina daca vreau sa filmez/fotografiez din alt unghi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu