NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Omega Wired Optical Mouse - DIY - click silentios

Mouse-ul "Omega Wired Optical Mouse", care nu are numar de model si nici denumire speciala, m-a costat 9.99Lei la Kaufland. Are multe neajunsuri, de exemplu picioarele pe care aluneca sunt facute din plastic, lumina LED-ului iese la intamplare in jurul rotii de scroll, clickul se aude foarte tare...etc. INSA are un plus major: culoarea MOV, astfel a trebuit sa iau 2 buc. pentru prietena...

Am descris intr-o postare anterioara cum se poate reduce zgomotul produs de click-ul mouse-ului, dar m-am gandit ca un video ar fi mai potrivit pentru majoritatea utilizatorilor.Cum puteti vedea in clipul de mai sus, pentru aceasta operatiune trebuie sa desfacem mouse-ul, ceea ce inseamna ca renuntam la garantie. Acest pas deobicei se face cu o surubelnita cu bit Philips (cruce) cu varf de 1mm, numit si PH1.

In urmatorul pas scoatem capacul de pe mecanismul butonului. Cea mai potrivita unealta este un ac obisnuit sau varful unui cutit/lama/cutter.

La pasul trei am exagerat putin, nu avem neaparat nevoie de patent, dar ne trebuie ceva solid (poate fi si o surubelnita sau unghii tari), cu care sa indoim contactul superior, care limiteaza miscarea mecanismului.
NOTA: partea de mijloc trebuie lasata sa miste, oricat de putin. Daca nu se poate misca, trebuie ajustat contactul, la care am umblat.

Zgomotul produs de buton depinde de mai multi factori, insa majoritatea lor tin de design-ul mouse-ului, deci ar fi foarte greu de modificat. Eu am ales cea mai simpla cale in acest clip video, dar pentru a obtine un mouse si mai silentios, se poate izola butonul de restul componentelor din punct de vedere al vibratiilor. Aceasta operatiune ar presupune scoaterea butonului din loc si re-montarea lui intr-o alta pozitie cu bucati de cauciuc, silicon, spuma...etc. In curand ma voi acupa si de aceasta problema si o sa postez un clip video "how to".

PS: scuze pentru calitatea clipului. In viitor nu veti mai vedea umbre deloc, deoarece am modificat un bec LED sa lumineze "din toate directiile". Din pacate deocamdata raman limitat la 720p si putine cadre pe secunda. Am luat teapa cu acest telefon Allview P5 PRO, care e 4G si functioneaza foarte bine ... in afara de camera principala :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu