NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Oferta UPC Noiembrie 2016

De cand au introdus internetul de mare viteza Fiber Power 500, cei de la UPC nu au prea imbunatatit serviciile. Au umblat la preturi, au avut oferte speciale cu voucher pentru televizor, laptop la pret OK ...etc., insa schimbarea majora a venit doar luna aceasta: Mediaboxul Horizon


Este un Mediabox mai scump, insa reprezinta a solutie universala pentru orice televizor, monitor LCD (cu boxe integrate si HDMI), LCD-TV sau proiector (numai cu intrare HDMI).


Mediaboxul UPC Horizon poate functiona ca echipamentele vechi, conectat doar la televizor (SCART sau HDMI) si la cablu TV. In acest mod poti viziona programele digitale SD cat si HD din pachetul ales.

Conectat (si) la internet prin cablu UTP, poti folosi aplicatii SMART, ca pe orice televizor cu functii SMART, insa poti instala/folosi numai aplicatiile oferite de UPC, deci este mai limitat decat un Android TV.

Pentru a putea inregistra emisiunile (numai de pe canalele digitale) trebuie sa conectezi un hard disk extern sau USB flash drive capabil sa scrie si sa citeasca la viteze de peste 30MB/s.


Hard diskul se conecteaza la portul USB si deobicei trebuie formatat, deoarece mediaboxul foloseste un sistem mai special. Cu toate astea hard diskul va fi accesibil si in PC, insa fisierele pot fi (aproape sigur) codate pentru a proteja drepturile de autor.

In acest moment UPC are trei pachete, care contin si mediaboxul Horizon:


Daca esti client nou, primesti o reducere in primele 6 luni, care insa nu este o suma semnificativa.

6 x 22.5Lei = 135Lei
6 x 17.5Lei = 105Lei

Desi aceste sume pot insemna mult pentru majoritatea abonatilor, cand bugetul este foarte mic, nu recomand sa-i luati in calcul cand alegeti intre servicii UPC, DIGI, Telekom. Cel mai important este calitatea serviciilor, canalele TV, vitezele de internet ...etc. deoarece cel mai probabil veti semna un contract pe 2 ani, timp in care puteti adauga optiuni la pachet doar contra cost, insa nu puteti schimba furnizorul de servicii.

Deocamdata in ceea ce priveste canalele TV, UPC are cea mai buna oferta din Romania, insa la capitolul Internet, viteza de upload lasa mult de dorit:

  • Connect 300 are viteza de upload de doar 6Mbps, adica in cel mai bun caz puteti trimite o poza de 5MB in 6 secunde sau un fisier video de 5GB in 6000 secunde, adica in 1 ora si 40 minute.
  • Connect 500 are viteza de upload de 25Mbps, adica in cel mai bun caz puteti trimite o poza de 5MB in 1.6 secunde sau un fisier video de 5GB in 1600 secunde, adica in 26.6 minute.
In comparatie, cel mai ieftin abonament de la DIGI de 28Lei atinge viteze de 300Mbps/150Mbps, ceea ce inseamna ca poti trimite 3.7 poze de 5MB in fiecare secunda sau un fisier video de 5GB in aproximativ 5 minute.

Serviciul de telefonie inclus in pachetele de mai sus este prectic gratis, deoarece poti vorbi gratuit doar in reteaua UPC, iar daca suni in afara retelei, atunci platesti cam de 10 ori mai mult/minut decat la DIGI (40bani vs. 4bani). Vezi tarifele UPC si DIGI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu